Kıbrıslı Minikler İstanbul'u Gezdi

Beylikdüzü Belediyesi’nin desteğiyle Girne Üniversitesi Vakfı ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde "Sevginin Tadı Tuzu Projesi" kapsamında Kıbrıs’ta kanser tedavisi gören miniklerin hayali gerçekleştirildi. İstanbul’u görmek isteyen 10 çocuk aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirdi ve hediyelerle İstanbul’dan uğurlandı.

Kıbrıslı Minikler İstanbul'u Gezdi
Beylikdüzü Belediyesi, Kıbrıslı minikleri İstanbul’da ağırladı. Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle “Sevginin Tadı Tuzu Projesi” nin bir etkinliğini de İstanbul’da gerçekleştirdi. KKTC- Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nde kanser tedavisi gören çocukların proje yöneticileriyle buluşmalarında hayallerini dile getirmeleri üzerine şekillenen gezide minikler oldukça keyifli zaman geçirdi.

Aileleriyle İstanbul’a gelen yaşları 8 ve 14 arasından değişen 10 çocuk, 2 gün boyunca Koç Müzesi, Miniatürk, Sultanahmet Meydanı, Panorama 1453 Müzesi ve İstanbul Akvaryum’u gezip ardından Boğaz turu yaptı. Gezideki çocuklar ile kemoterapileri devam ettiği için geziye katılamayan minikler için hediyeler hazırlandı. Çocuklar arkadaşlarına götürecekleri hediye ve güzel anılarla Kıbrıs’a uğurlandı.
Kaynak: İHA