'Çocukluğumuzda Fenerbahçe' Paneli

Trakya Üniversitesi'nde düzenlenen panelde, yönetmen Murat Şeker, sinema ve dizi oyuncuları Mustafa Üstündağ ile Hakan Bilgin Fenerbahçeli taraftarlar ile bir araya geldi.

Fenerbahçe Derneği Edirne Şubesi ile 1907 ÜNİFEB Trakya Üniversitesi taraftar grubu iş birliğiyle 'Çocukluğumuzda Fenerbahçe' paneli düzenlendi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, yönetmen Murat Şeker, sinema ve dizi oyuncuları Mustafa Üstündağ ile Hakan Bilgin Fenerbahçeli taraftarlar ile bir araya geldi.

Şeker, eski ile günümüzdeki Fenerbahçe arasında var olan farkı hayatından örnekler vererek anlattı.

Taraftarların sarı lacivert aşkında herhangi bir eksilme olmadığını belirten Şeker, şunları kaydetti:

'Fenerbahçe bizim halen hayatımızın bir parçası olduğu için benim kişisel hayatımda çok bir değişiklik yok. Eskiden maça girmek için daha uzun süre bekliyorduk şimdi 5 dakikada giriyoruz. Ortam güzelleşti. Ama şikayetlerim de var. Gündüz maçı olmadığı için aileler ve çocukların maça katılımı azalıyor. Reyting kaygısıyla maç saatleri federasyon tarafından değil aslında yayıncı kuruluş tarafından belirleniyor. Bu da aile ve çocukların sahaya girmesinde büyük bir engel. Küçük yaştakilere bilet kesilmesi durumu yani yaş limiti yükseltilebilir. Çocuklarımızı stadyumlara ve spora teşvik etmeliyiz.'

Bilgin de maç günleri karşı takım taraftarlarıyla düşman olma duygusunun ortadan kalkması gerektiğini söyledi. Maçların daha huzurlu izlenmesi gerektiğini aktaran Bilgin, 'O gün uyuşturulmuş gibi, kimliğimiz değişmiş gibi bir anda karşımızdaki renklerden nefret etme durumundan kurtulmamız lazım.' dedi

Üstündağ da sporun dostluk ve kardeşlik anlamına geldiğini söyledi. Fenerbahçe taraftarının her zaman örnek taraftar olması gerektiğini ifade eden Üstündağ, panele katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şeker, Üstündağ ve Bilgin öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Panele, Fenerbahçe Derneği Edirne Şubesi Başkanı Cavit Alamut, Fenerbahçe Spor Kulübü Hedef 1 Milyon Üye Trakya Koordinatörü Miraç Çam, 1907 ÜNİFEB Trakya Üniversitesi Taraftar Grubu Danışmanı Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, üniversiteli Fenerbahçe taraftarları katıldı.

Panelin ardından Şeker, Üstündağ, Bilgin, Alamut, Çam, Türkyılmaz ve taraftar grubu üyeleri TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ü ziyaret etti.
Kaynak: AA