Sinop Cezaevinde Çalıştay

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Sinop Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde çalıştay düzenlendi.

Sinop Cezaevinde Çalıştay
Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman, kurum 2. müdürleri, kurum personelleri ve Sinop Üniversitesi’nde görev yapan üniversite öğrenci kulüpleri akademik danışmanları, kulüp yöneticileri ve kulüp temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir üniversite heyeti katıldı.

Çalıştayın açılışında ilk olarak Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarının tanıtım videosu çalıştaya katılan üniversite heyetine izlettirildi. Tanıtım filmi ve kurumda yapılan çalışmalara dair verilen bilgiler katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza infaz Kurumları ARGE Birim Sorumlusu Ferhat Şanoğlu tarafından çalıştayın amacı ve programına yönelik bilgi paylaşımı ve slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra üniversite bünyesinde yer alan kulüpler ve rektörlükle birlikte düzenlenebilecek ortak çalışmalar için görüş alışverişinde bulunuldu. Sinop Ceza İnfaz Kurumları ARGE Sorumlusu ve Protokol Yürütücü Koordinatörü Ferhat Şanoğlu “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de suça ve suçluya bakış açısı değişti, ayrıca yasal düzenlemelerle de infazın temel amacı hükümlü rehabilitasyonu olarak güvence altına alındı. Mükerrer suçlar için, önleyici tedbirlerin uygulanması, ceza infaz kurumlarına çok başka bir misyon yüklüyor ancak bu toplum tarafından bilinmiyor. Bu nedenle sürekli etkinlik halindeyiz ve bunun görünür olması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Sinop Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda proje koordinatörü olan Doç. Dr. Hakan Uşaklı “Ceza infaz kurumları bu ülkenin en büyük gerçeklerinden birisidir. Bizler il dışına ya da yurt dışına çıktığımız zamanda insanlarda ilk çağrışım yapan şey Sinop hapishanesi oluyor. Oysa bugün burada bir kez daha görüyoruz ki Sinop Ceza İnfaz Kurumları son derece modern yaşam koşulları ve çalışmaları ile gerçekten örnek teşkil etmektedir. Sinop Üniversitesi olarak biz bu protokol ve işbirliği çalışmalarına son derece önem vermekteyiz” diye konuştu.

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman ise yaptığı konuşmada “Gerek kapalı ceza infaz kurumlarında yaptığımız çalışmalar gerekse de daha yeni hizmete girdiği sayılmasına rağmen Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumumuzdaki çalışmalarımızla son derece örnek bir başarıya imza atıyoruz. Tekstil fabrikalarımızın başarılı çalışmaları bugün tüm ülkede takdirle karşılanmakta. Since markamız ile ürettiğimiz gömleklerimiz çok büyük talep görmekte. Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan gömlek fabrikasında uyguladığımız ve hükümlülerle sivillerin birlikte çalıştığı sistem tüm dünyada bir ilk ve örnek teşkil etmekte. Bizlerin başarısının temelinde insana verdiğimiz değer yatmakta. Onların bize devletin bir emaneti olarak bakmaktayız. Bizler Sinop Ceza İnfaz Kurumları olarak gerek kamu kurum ve kuruluşları ile gerek sivil toplum örgütleri ile yapılan çalışmalara son derece önem vermekteyiz. Sinop Üniversitesi ile yaptığımız protokol Türkiye’de ceza infaz kurumları arasında bir ilk olma özelliği taşımakta. Bu çalıştay vesilesi ile bir çok ortak projenin birlikte uygulamaya konulacağı inancını taşımaktayız” şeklinde konuştu.

Çalıştayda yer alan katılımcılar daha sonra Sinop Ceza İnfaz Kurumları Güzel Sanatlar Galerisini gezerek burada hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan el iş ürünlerini ve yağlıboya tabloları incelediler. Sanat galerisinde düzenlenen kokteyl ve toplu fotoğraf çekimi ile çalıştay sona erdi.
Kaynak: İHA