Antalya Turizmine 'Hint Düğünü' Katkısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve BAKA, Antalya'nın 'Hindistan düğün turizmi' pazarından daha fazla pay alabilmesi için yaptığı çalışmalar kapsamında düğün turizmi organizasyonu yapan Hintli firma yetkililerini kentte ağırladı Hindistan EEMA yetkilisi Jain: 'Antalya’nın Hint düğünleri için altyapısı bizleri çok etkiledi. Antalya’yı yeni yurt dışı düğün destinasyonlarına ekliyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), işbirliğiyle yürütülen çalışma kapsamında, Antalya'nın düğün turizminden daha fazla pay elde edebilmesi için Hindistanlı firmaları kentte ağırladı.

Yıllık 40 milyar doların üzerinde iş hacmine sahip olan 'Hindistan Düğün Turizmi' pazarından Antalya’nın daha fazla pay alabilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Hindistan’dan yurt dışı düğün turizmi organizasyonu yapan firmaları Antalya’ya davet etti.

Toplam 4 gün süren programda Hindistanlı heyet, Antalya’da Kundu, Belek, Kemer, Tekirova, Beldibi gibi bölgelerdeki turistik tesisleri gezip incelemede bulundu. Programın son ayağı olan ikili görüşmeler Belek Turizm Merkezindeki bir otelde yapıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, ikili görüşmeler öncesinde yaptığı konuşmada, Antalya’nın Hint düğünleri için güzel bir kapasiteye sahip olduğunu belirterek, BAKA olarak biz bu sektörü geliştirmek istiyoruz.' diye konuştu.

BAKA uzmanı Alaattin Özyürek de düğün turizmi sektöründe çok ciddi bir potansiyelin olduğunu belirterek, 'Bildiğiniz üzere 2016 yılı turizmde sıkıntılı bir yıl, bir çok arayışlar var, o arayışlardan bir tanesi de düğün turizmi. Yaklaşık 3 yıldır bunun üzerinde sürekli çalışıyoruz.' diye konuştu.

- 'Antalya'nın yıllık minimum 50 düğün kapasitesi var'

Özyürek, şu an Hindistan’ın en üst düzey düğün yapan 24 firmasının burada olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Özellikle bu konuda seçici olduk. Kendileri lüks düğün turizmi ile ilgileniyorlar. Bu firmaların özellikle otellerin mutlaka lüks olması ve havalimanına yakın olması öncelikli tercihleri arasında. Bu organizasyonun yapılmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğümüzün çok destekleri oldu. Şu anda ikili görüşmelerimiz neticesinde biri ağustos diğeri aralık ayında 2 düğün organizasyonunun Antalya’da yapılacağı müjdesini de vermek istiyorum.'

Antalya’nın yıllık minimum 50 düğün yapabilme kapasitesinin olduğunu vurgulayan Özyürek, bu düğünlerin 15-20 milyon doları bulabildiğini söyledi.

- 'Antalya’yı yeni yurt dışı destinasyonlarına ekliyoruz'

Hindistan Eğlence ve Organizasyon Yöneticileri Derneği (Event & Entertaintment Management Association-EEMA) yetkilisi Rajeev Jain de BAKA’nın geçen ay Hindistan’da yaptığı tanıtımdan çok etkilendiklerini anlattı. Bu nedenle Antalya’ya geldiklerini vurgulayan Jain, şöyle konuştu:

'Antalya’nın Hint düğünleri için altyapısı bizleri çok etkiledi. Antalya’yı yeni yurt dışı düğün destinasyonlarına ekliyoruz. Antalya’da görmüş olduğumuz lüks konsept oteller dünyanın başka yerinde yok veya çok az. Bu, bizim için çok uygun. Ayrıca Antalya’da turizmcilerden gördüğümüz misafirperverlik ve dostluk, yemek kalitesi bizler için çok önemli.'
Kaynak: AA