Ladik'te Dere Islah Çalışmaları

Samsun'un Ladik ilçesinde dere ıslah çalışmaları hakında bilgilendirme toplantısı yapıldı.



Ladik Gölü’nde turna balığı popülasyonunu zenginleştirmek ve Devlet Su İşleri’nden daha önce talep edilen dere ıslahı yatırımları hakkında bilgi almak amacıyla Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Biyoloji Bölüm Başkanı Nazmi Polat, Devlet ve Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık’ı makamında ziyaret etti.

DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanıkla dere ıslahı ve yapılacak yerler hakkında bilgi alışverişi yapan Özbalcı, daha önce talep edilen Ladik, Büyük Kızoğlu, Ayvalı, Daldere (Fındıcak) ve Bolat derelerinin ıslahı projelerinin 2016 yatırım planına dahil edildiğini söyledi.

Turna balığı türünün zenginleştirileceğini ifade eden Belediye Başkanı Özbalcı, 'Göllerini yıllar önce kurutan ülkeler şimdi onları hayata döndürmeye, kaybolan balık ve kuş türlerini geri kazanmaya çalışıyor. Bizim çok şükür gölümüz, balığımız var. Elimizdeki değerli varlıkları kullanmak ve yaşatmak için gereken ne ise onu yerine getiriyoruz. Biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir kılınması, ilçemizin ekonomik gelişmişliğine ve halkın gölden faydalanmasına katkı sağlamak için turna balığı türünün zenginleştireceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA