Kütahya'da Gazetecilerden TKDK'ye Ziyaret

TKDK İl Koordinatörü Kaymak, ziyarette kurumun destekleri hakkında bilgi verdi.

Kütahya Medya Çalışanları Derneği üyeleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak'ı ziyaretti.

Kaymak, ziyaretteki konuşmasında, yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Destekleme çağrıları sonucu 6 süt üreten tarımsal işletme, 10 besicilik, 4 kanatlı et yetiştiriciliği, 1 süt işleme tesisi, 6 kırsal turizm, 8 yenilenebilir enerji, 1 makine parkı ve 151 tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık ve mantar projesi başvurusu aldıklarını dile getiren Kaymak, şunları kaydetti:

'Yatırım kapsamında makine ve ekipman alımı, bilgi sistemleri alımı, inşaat işleri, hizmet alımı ve proje görünürlüğü kapsamında ilgili sektörlere proje karşılığı hibe dağıtacak. Faydalanıcılar için uygun harcamalar kapsamında yer alan herhangi hizmetle tedarik edilen mal veya yapılan iş için KDV'den muaf tutulacaklar. Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlarda canlı hayvan hariç süt üretimi sektörü yatırımlarında süt ineği, manda ve koyun keçi sütü için işletmelerin kurulumuna destek verilecek. Kırmızı et sektörü kapsamında sığır, manda ve koyun keçi eti üreten işletmelerin kurulumuna destek verilecek. 40 yaş altı genç üreticilerimize artı yüzde 5 hibe, yatırım dağlık alanda olması koşuluyla artı yüzde 5, toplamdaysa yüzde 70'e varan hibe oranında yatırımlara hibe verilecek.'

Kaymak, kanatlı sektörü için de destek verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA