Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz Açıklaması

'BUDO'nun yaptığı terminal ve hizmet binalarının ruhsatsız ve kaçak olduğu görüldü'.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya İskele Meydanı'ndaki, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yaptırılan terminal ve hizmet binalarının ruhsatsız ve kaçak olduğunu öne sürdü.

Türkyılmaz, Mudanya İskele Meydanı'nda yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait BUDO terminal ve hizmet binalarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Belediye birimlerince yapılan incelemelerde terminal binasının kaçak ve ruhsatsız olduğu sonucuna vardıklarını belirten Türkyılmaz, şöyle konuştu:

'Birimlerimiz çalışmasına devam edip şimdiye kadar bu bina ile ilgili ruhsata rastlayamadılar, son olarak yapılacak çalışmalarda da ruhsat olayı ortaya çıkmazsa yarın binayı yolcu gidiş, gelişlerini etkilemeyecek şekilde mühürleyeceğiz. Bu iskelenin, Bakanlar Kurulu kararıyla Bursa Büyükşehir Belediyesine tahsisinden sonrasında yaptığımız inceleme sürecinde BUDO'nun yapmış olduğu terminal ve hizmet binalarının ruhsatsız ve kaçak olduğu görüldü. Bu bir devlet kuruluşu olduğundan konu bütün detaylarıyla inceleniyor, bütün birimlerimizde olan bilgiler toplanıyor.'

Türkyılmaz, yasal sürecin kısa süre içerisinde başlatılacağını aktararak, 'Bu kuruluşun, bina ile ilgili izinlerini ve ruhsatını alma süresi vardır. Kuruluş, bu süre içerisinde bunları alırsa, binalar ruhsatlı hale gelecektir, tabi alması mümkünse. Alamazsa süre sonunda yıkım kararı çıkar, ruhsat için bize başvurmaları gerekir. Bu süre zarfında yolcu taşıma işleminde bir değişiklik ve kısıtlama olmayacaktır.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA