Başkan Palancıoğlu'dan Meclis Üyelerine Sunum

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Nisan ayı toplantısında meclis üyelerine bir yıllık faaliyetleri kapsayan sunum yaptı. Başkan Palancıoğlu, "İlçe belediyesi olarak kısa zamanda Türkiye’de iki farklı projede örnek gösterilen belediye olduk." dedi.

Başkan Palancıoğlu'dan Meclis Üyelerine Sunum
Talas Belediyesi Meclisi, gündeminde bulunan 23 maddeyi görüşüp karara bağlamak üzere toplandı. Kiçiköy Mahallesi’ndeki Esma Hatun Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda yerel seçimlere kadar görevli olacak komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı.

Yapılan oylamada Mehmet Seyhan Kalkan Meclis 1. Başkanvekili, Mustafa Ay Meclis 2. Başkanvekili, Esat Doğan ve Leman Bolat meclis asil katibi, Esin Güneri ve İsmail Şahin meclis yedek katibi oldu. Nuriye Şimşek, Ümit Dilci ve Mehmet Ceylan encümene, Cengiz Ekici, Mustafa İnceok ve Muzaffer Ercan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, İsmail Şahin, Ali Sağlam ve Ali Karabulut Plan ve Bütçe Komisyonuna, Esat Doğan, Suna Çakır ve Veli Özcan ise Müteferrika Komisyonuna seçildi.

Daha sonra Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 2015 yılında gerçekleşen çalışmaların yer aldığı faaliyet raporuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Palancıoğlu, sunum eşliğindeki konuşmasında "Türkiye genelinde Belediye Yönetim Bilgi Sistemi (BELBİS) çalışmasını hazırlayan tek belediye biziz. Sistemdeki 20’ye yakın modülle özellikle gelir modülüyle birçok çalışma bir araya toplandı. Bu yazılımı özel firmalar belediyelere 300 bin ile 3 milyon TL arasında değişen fiyatlara satıyordu. Şimdi bu sistem belediyelere ücretsiz olarak veriliyor." diye konuştu.

Çalışmalarını özetleyerek anlatan Başkan Palancıoğlu, "Son 2 yılın vergi tahsilatına bakıldığında yüzde 120 artış oldu. İkinci Türkiye geneli örnek projemiz ise Bulut Kent Bilgi Sistemi. Projenin uygulandığı 4 pilot bölge içinde tek ilçeyiz. Bu sistemde de hem BELBİS hem de bu sistemi bağlantı yapan tek belediyeyiz. Bu sayede emlak ve tahakkukla ilgili sağlıklı veriler elde ediyoruz. Diğer faaliyetlerimizden raylı sistemin Anayurt hattıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kapalı çocuk parkı ve kadın kültür merkezinde içinin teşrif düzenlemesi kaldı. Ali Dağının 49 yıllığına tahsisi bize geçti ve yapacağımız projelerimize başladık. Tarihi Talas’ta fayton turları yakında başlayacak." ifadelerini kullandı.

Başkan Palancıoğlu’nun konuşmasının ardından toplantıdan ayrılmasıyla yapılan oylamada 2015 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.
Kaynak: İHA