İKÇÜ Kemalpaşa'ya Yerleşke Kuracak

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin (İKÇÜ) Kemalpaşa ilçesinde bazı teknik bölümler için yerleşke oluşturacağı bildirildi.



Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Arif Uğurlu, meclis üyeleri, sanayiciler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla yerleşke protokolü imzalandı.

Rektör Galip Akhan iki yıl boyunca yaptıkları görüşmeler sonucu Kemalpaşa Belediyesinin üniversiteye arazi tahsis ettiğini ve alanda bazı teknik bölümler için binalar inşa edileceğini kaydetti.

Üniversite ve sanayi işbirliği kapsamında başta Kemalpaşa ve Bağyurdu organize sanayi bölgelerine destek olmayı hedeflediklerini vurgulayan Prof. Akhan, 'Üniversitenin vazgeçilmez konseptlerinden birisi de şehrin sosyal ve kültürel açıdan kalkınmasına katkıda bulunmak. Bu noktada da üzerimize düşene yapacağız. Herkese teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise protokol kapsamında İKÇÜ'ye tahsis edilen arazide inşa edilecek fakülte binalarını iki yıl içinde üniversiteye devredecekleri bilgisini verdi.

Kaynak: AA