Şahenk İnisiyatifi'nden Özel Etkinlik

Şahenk İnisiyatifi'nin 'Oyunda Kal' projesi kapsamında basketbol sahaları yenilenen 5 okuldan 10 beden eğitimi öğretmenine eğitim verildi Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi Kutluay:'Türkiye'de 42 basketbol sahasını yeniledik. 12 ile daha gideceğiz. Almanya, Yunanistan ve Hırvatistan'da da saha yenileyeceğiz'

Şahenk İnisiyatifi'nin 'Oyunda Kal' projesi kapsamında 'Euroleague One Team' iş birliğiyle düzenlenen 'Clinic Day' etkinliğinde, basketbol sahaları yenilenen 5 okuldan 10 beden eğitimi öğretmenine eğitim verildi.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda düzenlenen ve beden eğitimi öğretmenlerinin yanı sıra öğrencilerin katıldığı etkinlikte, Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ve Doğuş Grubu Toplumsal İlişkiler Yöneticisi Selin Koçak da yer aldı.

Çocukları ve gençleri basketbol oynamaya, böylece kötü alışkanlıklardan uzak kalmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdikleri 'Oyunda Kal' projesi kapsamında Türkiye'de 21 ili gezdiklerini anlatan İbrahim Kutluay, '42 basketbol sahasını yeniledik. 12 ile daha gideceğiz. Almanya, Yunanistan ve Hırvatistan'da da saha yenileyeceğiz.' dedi.

Hem Türkiye'deki hem de yurt dışındaki gençlere basketbolu sevdirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kutluay, 'Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı olarak da bu tarz bir projede yer almaktan son derece mutlu ve gururluyuz.' ifadelerini kullandı.

- Koçak: 'Proje 25 bin çocuğa ulaştı'

Selin Koçak ise 'Oyunda Kal' projesinin bugüne kadar 25 bin çocuğa ulaştığını söyledi.

'Clinic Day' etkinliği ile 'Oyunda Kal' projesinin sürdürülebilir hale gelmesini hedeflediklerini aktaran Koçak, şunları kaydetti:

'Proje, ülkenin dört bir yanında yenilediği basketbol sahalarıyla bugüne kadar 25 bin çocuğa ulaştı. Okulların basketbol sahalarını yenilemekle kalmıyor, okuldaki hocaların da gerekli eğitimi alarak daha yetkin bir şekilde çocuklara sporu, basketbolu öğretmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Çocukların spora yönlendirilmesinin etkili biçimde gerçekleşmesi en önemli hedefimiz.'

Beden eğitimi öğretmenlerine, öğrencilerine basketbol öğretirken farklı yaşam becerileri aşılamalarını sağlamayı hedefleyen 'Clinic Day' etkinliğine, basketbol sahaları yenilenen İstanbul'daki 5 okulun beden eğitimi öğretmenlerinin yanı sıra Mardin Nusaybin Söğütlü Köyü Sıla Ortaokulu'nda kız basketbol takımı kuran ve imkansızlıklara rağmen Türkiye çapında başarı elde eden öğretmen Özkan Eskiyurt da katıldı.

- Eskiyurt: 'Basketbol sayesinde öğrencilerimizin ufku gelişti'

Özkan Eskiyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır Nusaybin'de görev yaptığını dile getirerek, 'Orada kız basketbol takımı kurduk. Dört yıldır Türkiye Şampiyonası'nda yarı final oynuyoruz. Çok da güzel bir atmosfer oluşturduk' şeklinde görüş bildirdi.

'Okulda bir anda basketbol kültürü oluştu.' diyen Eskiyurt, şöyle konuştu:

'Takımı ilk kurduğumda, kız basketbol takımı olduğu için bazı sıkıntılar yaşadık. Başta çocuklarının basketbol eğitimi almasını istemeyen aileler, daha sonra çocuklarını kendileri göndermeye başladı. Okula gönderilmeyen veya Nusaybin'in dışına çıkamayan kız öğrencilerimiz, basketbol sayesinde birçok ilimizi görme fırsatı buldu. Basketbol sayesinde okuldaki çocukların ufku gelişti. Bu derslerine de yansıdı.'
Kaynak: AA