Ankara Kulübü Derneğinden 'Mehmedim Projesi'

Ankara Kulübü Derneği, şehit ve gazi ailelerine hukuki, psikolojik, sosyal ve kültürel destek vermek amacıyla 'Mehmedim Projesi' başlattıDernek Başkanı Özaslan:'Bir ülkenin medeniyet düzeyini, vatandaş olma bilincini, yurt sevgisini ve milli birliğini gösteren en anlamlı özelliklerin başında, şehit ve gazilere gösterilen saygı gelmektedir'.

Ankara Kulübü Derneği, şehit ve gazi ailelerine hukuki, psikolojik, sosyal ve kültürel destek vermek amacıyla 'Mehmedim Projesi' başlattı.

Ankara Kulübü Derneğince Abidinpaşa Köşkü'nde yapılan projenin tanıtım toplantısında konuşan Dernek Başkanı Metin Özaslan, 13 Mart'ta Kızılay'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere ve tüm şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Özaslan, son birkaç yılda Ankara'da 5 büyük terör saldırısı yaşandığını anımsatarak 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kalbi başkentimize yönelik bu saldırılar, Ankara'mızın güven ve huzur kenti olma özelliğini silip götürdüğü gibi, ülkemizin birliğinin de sembolü olan başkentimize yönelik stratejik bir hamle niteliği taşımaktadır' dedi.

Türkiye'nin kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin önderlerince kurulan Ankara Kulübü olarak yaşanan acı olaylara duyarsız kalmamak için 'Mehmedim Projesini' başlattıklarını ifade eden Özaslan, 'Şehitler ve gaziler şehri başkent Ankara'mızın hemşehrileri olarak bizler inanıyoruz ki bir ülkenin medeniyet düzeyini, vatandaş olma bilincini, yurt sevgisini ve milli birliğini gösteren en anlamlı özelliklerin başında şehit ve gazilere gösterilen saygı gelmektedir. Mehmedim Projesi, şehitlik ve gazilik değerlerine duyulan saygının bir sivil toplum organizasyonudur' diye konuştu.

Özaslan, proje ile şehit ve gazi ailelerine hukuki, psikolojik, sosyal ve kültürel destek vereceklerini, bu sayede onlara olan saygılarını göstermek istediklerini söyledi.

Programa katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise projeye destek olacaklarını belirterek şehit ve gazilere verdiği destekten ötürü de Ankara Kulübü Derneğine teşekkür etti.

Feyzioğlu, 'Şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için uygulamaya konulan ulusal politika ve stratejilere destek vermek için yürütülecek Mehmedim Projesi, her gün şehit verdiğimiz, yüzlerce gazimizin bulunduğu bu dönemde ayrıca anlam kazanmıştır' dedi.

Barolar Birliği olarak şehit ve gazi ailelerine ücretsiz avukatlık hizmeti sunacaklarını bildiren Feyzioğlu, bu hizmetten ailelerin gönül rahatlığıyla yararlanmalarını istedi.

Projenin yüzü olan çocuk oyuncu Emir Berke Zincidi ile oyuncu Kenan Ece de etkinliğe katıldı. Zincidi, etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek 'Herkesi çok seviyorum' dedi.

Kenan Ece ise 'Acı, en başta düştüğü yeri yakıyor. Şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmalıyız. Tüm bu yaşananlar nefrete dönüşmemeli, bu çok önemli' görüşünü kaydetti.

Etkinlikte Ankara'nın sembolü seğmenler, katılımcılara karanfil dağıtıldı.
Kaynak: AA