Akçakent Balına Destek Çalışmaları

Akçakent ilçesindeki bal üreticilerine destek verilmesi ve ürünün marka haline getirilmesi amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Akçakent ilçesinde büyük bir arıcılık potansiyeli olduğu belirterek, bu fırsatın değerlendirilmesiyle ilgili konunun Kırşehir heyetinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i ziyaretinde de gündeme getirildiğini belirtti.

Arslan, 'Akçakent'te büyük bir arıcılık potansiyeli olduğunun farkındayız. Bu fırsatı iyi değerlendirirsek Akçakent balını tüm Türkiye'nin talep ettiği bir marka haline getirebiliriz. Bu destekleri almamız halinde Akçakent büyük fayda görecektir kanaatindeyiz' ifadelerini kullandı.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya da Akçakent ilçesinde orman köyleri bulunduğuna dikkati çekerek, arıcılık yapan bölge insanına gerekli desteklerin sağlanması için çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Akçakent balının 'Genç Çiftçileri Destekleme' projesi kapsamına alınarak 30 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi sağlanması konusunun yetkililer tarafından Bakan Çelik'e iletildiğini vurgulayan Çetinkaya, arıcılık desteği sağlanması için çalışmalar yapılması yönünde olumlu görüş ortaya konduğunu kaydetti.

Kaynak: AA