Şirketlerde Yapay Zekanın Önemi

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, “Şirketler iletişim dünyasında yapay zekadan faydalanmak zorundalar, yoksa bundan 10 yıl sonra yaşama şansları yok” dedi.

Şirketlerde Yapay Zekanın Önemi
Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Akgiray, TOBB ETÜ Sosyal Tesisleri’nde, günümüz liderleri ile geleceğin liderlerini bir araya getirmeyi amaçlayan “Liderlik Kampına” katıldı.

Akgiray, bu yıl 6’ncısı düzenlenen programda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek geçmişten bu güne teknolojinin geldiği ve geleceği noktayı anlattı.

İnşaat Mühendisi olduğunu ve bir süre inşaat üzerine çalıştıktan sonra ticarette bir fırsat olduğuna inandığını ve o yolda ilerlemeyi seçtiğini kaydeden Akgiray, “Dış ticaret ve ticarette bir fırsat olduğuna inandık. Piyasanın tadına baktık, denedik ve hayat ticarete doğru yolumuzu çizdi. Onu da öğrendik. Çünkü öğrenme imkanımız vardı” diye konuştu.

Liderlik konusuna da değinen Akgiray, “Bir topluluk içinde bir konuyu kim en iyi biliyorsa o konuda herkes ona uyar. Liderlik öncelikle bilmekle başlıyor, sonra da o bildiğini inanarak, azimle uygulamakla başlıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de, bilgisayar ve elektronik ürünlerin mağaza şeklinde teşhir edilerek satılması anlamında piyasada bir boşluğun olduğunu kaydeden Akgiray, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Heveslendik, sevdik bu işi. Heveslendiğimiz işin peşinde koşarak bu güne geldik. Piyasada artık boşluk yok. Biz kasıtlı ve hesaplı olarak yayılımımızı sınırladık. Bundan sonra büyümeyi daha ziyade internet ve internetle tamamen entegre çalışan mağazacılık sisteminde görüyoruz. Bütün sektörler, çok özel niş işler haricinde, kamuya hitap eden yaygın olarak çalışan sektörlerde yapay zeka kullanımı ve yapay zekaya sahip olmak son derece önemli oluyor. Şirketler bu iletişim dünyasında bu yapay zekadan faydalanmak zorundalar yoksa bundan 10 yıl sonra yaşama şansları yok.”

İnternet mağazacılığının gelişmesi ile birlikte mağazacılık sektörünün bitmeyeceğini sözlerine ekleyen Akgiray, “ İnternetten satışlar teknoloji sektöründe yüzde 10’ların altında. İnternet üzerinden satışlarda Bimeks üzerinde ise biz yüzde 15’lere eriştik. Teslimat hizmetleri, satış sonrası hizmetler, kurulum hizmetleri, internet üstünden ürün satışı ile tamamen entegre olduğu zaman internet satışlarının yüzde 30-35’lere kadar çıkmasını bekliyorum. Ama ondan sonrası yine mağaza, yüzde 60’larla bu işin birincisi olacak. Çünkü dokunmaya, ellemeye ve konuşmaya da ihtiyacımız var” dedi.

Kaynak: İHA