Sivas'ta Atık Yağ Denetimleri Sürüyor

Sivas Belediyesinin, kentteki lokanta ve restoranlarda bitkisel atık yağ denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde, işletmeler, bitkisel atık yağları geri dönüşüm sürecine dahil etmeleri noktasında uyarıldı.

Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerince yapılan denetimlerde, lisans yetkisi bulunan firmalarla sözleşme yapılması zorunluluğu hatırlatılarak, sözleşme sonrası biriktirilen atık yağların firma tarafından toplanacağı anlatıldı.

Denetimler hakkında bilgi veren Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Geri Dönüşüm Birimi Sorumlusu Rabia Kaygusuz, 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyuna zarar verdiğini vurgulayarak, 'Amacımız bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesini engellemek ve geri dönüşüme dahil edilmesini sağlamaktır. Bu anlamda işletme sahiplerine atık yağlarını kesinlikle lavabolara dökmemesi gerektiğini ve lisansı olan firmalarla sözleşme yapmalarını anlattık. Bu denetimlerde sözleşmesi olan işletmelerimizle de karşılaştık. Olmayanlara ise gerekli uyarılarımızı yaptık. Esnaflarımızın bu konuda gerçekten duyarlı olduklarını gördük' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA