2016 Ekpss başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) girmesi gereken adaylar için başvuru süresinin bugün başladığını ve 9 Mart 2016 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adayların başvuru süresinin ise 3 Mayıs 2016 tarihinde başlayıp, 16 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceği bildirildi.

2016 Ekpss başvuruları başladı
ÖSYM'den yapılan açıklamada, 'Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca EKPSS Merkezimiz tarafından 24 Nisan 2016 tarihinde saat 10.00'da 81 il merkezinde uygulanacaktır. EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvuru süresi 23 Şubat 2016 tarihinde başlayacak, 9 Mart 2016 tarihinde sona erecektir. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 3 Mayıs 2016 tarihinde başlayacak, 16 Mayıs 2016 tarihinde sona erecektir' denildi.

2016-EKPSS'ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adayların başvurabileceklerinin bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

'Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır. Kuraya ise ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi'ne sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde 2016-EKPSS'ye başvurabileceklerdir. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi'ne sahip olanlar, 2016 kuraya başvurabileceklerdir. Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezi'ne gitmeden önce aday ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü (varsa ilçe) görevlisi tarafından imzalanmış ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmek zorundadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nden ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları kesinlikle alınmayacaktır. Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri EKPSS'de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.'
Kaynak: İHA