Şehit Çocukları, Tarihi Ve Turistik Gezi İçin İstanbul'da

Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu kulüpleri ve YURTSAV Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfalı şehit çocuklarını İstanbul’da misafir ediyor.

Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu kulüpleri ve YURT-SAV Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfalı 20 şehit çocuğunu İstanbul’da misafir ediyor. Atlas Global Havayolları uçağıyla sabah 08.45’te Atatürk Havalimanı’na gelen çocukları VIP’de karşılayan dernek yetkilileri, çocukları kalacakları otele götürdü. Şehit çocukları İstanbul’da 4 gün boyunca tarihi ve turistik gezi yapacak.

Ülkemizde ihtiyaç duyulan her yerde bu tür hizmetleri yapmaktan gurur duydukların söyleyen Uluslararası Lions Federasyonu 118T Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Ayşe Ağman,” Uluslararası Lions Federasyonu 118T Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeniyim. Ülkemizde ihtiyaç duyulan her yerde bu tür hizmetleri yapmaktan gurur duyuyoruz. Çocuklar ve gençlerin geleceğimiz,yaşlıların tecrübemiz olduğu bilinciyle,bu yıl ve gelecek yıllar devam edecek olan şehit ve gazi çocuklarımızı misafir etmekten onur duyuyoruz. Bize sponsorluk yapan tüm Lions dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit abisi olduğunu söyleyen YURT-SAV Şehit Gazileri Dernek Başkanı Ahmet Büyükburç, “Şehit abisiyim. YURT-SAV Şehit Gazileri Dernek Başkanıyım. Bundan önceki yıllarda da Uluslararası Lions Federasyonu 118T yönetim çevresi Federasyonu ile Çanakkale ve İstanbul kültür etkinliğimiz olmuştu. O zaman da 35’i Diyarbakır’dan 50’ye yakın çocukla Çanakkale’ye gidip gelmiştik. Bundan 6 ay önce yine Uluslararası Lions Federasyonu 118T Yönetimi Çevresi Federasyonu yetkilileriyle istişare edip Diyarbakır, Mardin, Batman, Şanlıurfa’dan oluşan 20 çocuk hedef seçtik ve Allah nasip etti bu günleri geldik çocuklarla beraber. Bizim parolamız şu idi ’Biz şehit çocuklara yetim büyüdük. Başka çocuklar yetim büyümesin, yurtta ve dünyada barış istiyoruz’ sloganı ile geldik. Sadece Diyarbakır değil bütün Türkiye’de ki Şehit Aileleri Dernekleriyle istişare halindeyiz. Daha önce bize isimleri tespit edilmiş ve çocukları getirdik. Bir kota belirledik. Zaten şehit çocuklarımızın çoğu büyüdü bu son şehitlerimizi saymasak. Her ilde belirlediğimiz daha önce gelmemiş çocukları” diye konuştu.

Çok mutlu olduğunu söyleyen şehit yakını Esma Işık, “5.sınıfa gidiyorum. Buraya geldiğimiz için çok mutluyum. Bu organizasyonu düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

En çok tekne gezisini merak ettiğini söyleyen şehit yakını Latif Alptekin, “5.sınıf öğrencisiyim. Küçükken gelmiştim İstanbul’a onu da hatırlamıyorum. En çok istediğim tekne gezisi ve Sultanahmet” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA