Muş Belediye Meclisi Toplandı

Muş Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı.

Muş Belediye Meclisi Toplandı
Meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, ocak ayı içerisinde yapılan çalışmalara değindi. Yılbaşı itibariyle karla mücadele çalışmasına başladıklarını ve çalışmanın halen sürdüğünü dile getiren Başkan Feyat Asya, beyaz afet yaşadıklarını belirterek; "Bu olumsuzluğu halkımıza yansıtmamak için ekiplerimiz ile beraber koordineli bir çalışma ortaya koyduk. Karla mücadele çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bu anlamda özverili bir çalışma ortaya koyan tüm ekibime teşekkür ederim" dedi.

Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak için araç parkında yenilik yaptıklarını söyleyen Başkan Asya, "Geçen ay içerisinde araç parkımıza yeni aldığımız 5 kamyon, 1 kazıcı kepçe, 1 süpürge aracı, 1 kar küreme aracı ve 3 binek aracımızın tanıtımını yaptık. Aynı şekilde 1 cenaze yıkama aracı, 1 cenaze nakil aracı, 1 loder ve 1 kepçenin de önümüzdeki günlerde araç parkımıza kazandıracağız. 44 metrelik bir itfaiye aracı almak için de ihale sürecimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen EMITT Fuarı’na da değinen Asya; "81 ilin temsil edildiği fuarda, valiliğimiz ile ortaklaşa açtığımı stantta ilimizin tanıtımını yaptık. Açılış günü bulunduğum fuarda, standımızı ziyaret eden ziyaretçilerimizi ağırladık. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’ın standımızı ziyaret etmesi bizleri mutlu etti. Bu süre içerisinde ilimizin tanıtımı için elimizden geleni yaptık. Bununla beraber, İstanbul’da faaliyet gösteren Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı’nın davetine icabet ettik. Burada bir araya gelen Muşlu hemşehrilerimize belediye olarak yaptığımız ve planladığımız çalışmalar hakkında sunum yaptım. Onların merak ettiği konular hakkında kendilerine bilgi verdim" şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun Muş ziyareti ile ilgili de konuşan Asya, "Bakanımızın ilimizi ziyaret etmesinden son derece mutluluk duyduk. Bakan Bey valiliği ziyareti sırasında İş-Kur ve SGK il müdürlüklerine yeni hizmet binası yapılması taahhüdünde bulundu. Belediyemizi ziyareti sırasında da Sayın Bakanımızdan geçmiş yıllardan birikmiş SSK borçları ile ilgili talebimiz oldu. Bu borcumuzun bir arsa ile takas ederek kapatmayı düşündüğümüzü kendisine ilettik. Talebimiz olumlu karşılandı. İnşallah herhangi bir sorun olmazsa belediyeyi yıllardır birikmiş SSK borcundan kurtaracağız. Aynı şekilde kurumun çok fazla elektrik borcu bulunmaktadır. Buna da bir çözüm üretmek adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile görüştük. Göreve geldikten sonra VEDAŞ’ın özelleştirmeden sonraki alacaklarını yapılandırdık. Onları düzenli bir şekilde ödüyoruz. Ancak geçmiş yıllardan kalan borç sorununu gidermek için de gayret göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA