'Misafirim Olur Musun?' Projesi

Türkiye Beyazay Derneği, Tokat Şubesinin başlattığı 'Misafirim Olur Musun?' projesi kapsamında Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 9 yaşındaki otizmli Muhammed Bayram Öztürk'ü bir gün evinde misafir etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Eroğlu, Bayram Muhammet Öztürk'ü bir gün boyunca evinde misafir etti.

Projeye destek vermekten dolayı mutlu olduğunu aktaran Başkan Eroğlu, 'Her gün birbirimizi daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Bizler yılın sadece belirli gün ve haftalarında değil, yılın 365 günü engelli kardeşlerimizle ve onların aileleriyle bir ve beraber olmaya devam ediyoruz.' dedi.

Açıklamada engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya gayret ettiklerini belirten Eroğlu'nun şu sözlerine yer verildi:

'Hiç birimizin bir saniyesinin bile garantisi yok. Her an ölebiliriz, her an bir rahatsızlık geçirip engelli olabiliriz, ya da dışarıda bir kaza geçirip bizde tekerlekli sandalye ile gezebiliriz. Bunu böyle düşünmeliyiz.

Önemli olan iyi insan olmak, geride güzel işler bırakarak güzelliklerle kendinden bahsettirmesidir, yoksa gerisi boştur. Ayrıca Tokatlılar çok misafirperverdir. Bizlerde bugün bunu da yansıtmaya çalıştık. Her daim tüm engelli kardeşlerimiz bizlere misafir olabilirler. Onlara kapımız da gönlümüzde her zaman açık.'

Kaynak: AA