Engelli Mehmet'in Hayali Müzik Öğretmenliği

Kaya: ''Müzik öğretmeni olmak istiyorum. Öğrendiklerimi de öğretmen olup öğrencilerimle paylaşmak istiyorum'' 'İnsanlarımız biraz daha engellilere duyarlı olsun, kendilerini bizim yerimize koysunlar''

HİKMET FARUK BAŞER - Doğuştan yürüme engelli 17 yaşındaki Mehmet Kaya, öğretmen olup çocuklara müzik eğitimi verme hayali kuruyor.

İstinye Anadolu Lisesi öğrencisi olan Kaya, engelinden dolayı okula gidemediği için evde eğitim alıyor.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5. sınıftan bu yana evde eğitim aldığını, öğretmenlerin kendisine eğitim vermek için eve geldiğini anlattı.

Mehmet Kaya, evde aldığı eğitimden memnun olduğunu dile getirerek, ''Birbirimizi sıkmadan eğitimimizi yapıyoruz. Sınavlarımı da burada yapıyorlar. Öğretmenlerim benden her konuda daha fazla çaba sarf etmemi istiyorlar. Kitap okumam, resim çizmem konusunda da telkinde bulunuyorlar. Ben de onların her dediğini yapıyorum.'' diye konuştu.

Müzikle arasının çok iyi olduğunu anlatan Kaya, şöyle devam etti:

''Müzik aşkım 5 yaşında başladı. Küçük bir curam vardı. Onu çalmaya çalışırdım ama pek fazla başaramazdım. Evde eğitim alırken bir öğretmenim var. Beşinci sınıftayken bana müziği daha çok sevdirdi. Kendisi mandolin çalıyordu. Bana da öğretmek istediğini söyledi. Ben de bunun ardından çalışmaya başladım ve yavaş yavaş öğrendim. Ardından bağlamaya bir hevesim başladı. Babamdan bana saz istedim o da bana aldı. Ardından internetten izleyerek kendi kendime çalmaya çalıştım, sonra da öğrendim. Hem çalıyor hem de söylüyorum. Amacım üniversiteyi kazanmak. Konservatuvarda okumak ve müzik öğretmeni olmak istiyorum. Öğrendiklerimi de öğretmen olup öğrencilerimle paylaşmak istiyorum. En büyük hayallerimden biri İTÜ'de ailem karşısında bağlama çalıp türkü söylemek. ''

- Engellilere karşı daha bilinçli olunmalı

İnsanların engellilere karşı daha bilinçli davranması gerektiğini dile getiren Mehmet Kaya, ''Duyarlı olanlar da var. Yollarda bazen sıkıntılar yaşıyorum. Rampalara, engelli yollarına araç park ediyorlar. İnsanlarımız biraz daha duyarlı olsun, kendilerini bizim yerimize koysunlar.'' dedi.

Kaya, Sarıyerspor taraftarı olduğunu ve takımının maçlarını asla kaçırmadığını da sözlerine ekledi.

Baba Hasan Kaya ise Mehmet'in evde eğitim aldığını belirterek, ''Devletimiz her türlü destek oluyor. İnsanların da engellilere karşı daha duyarlı olması lazım. İnsanlarımız engellilerin sıkıntılarını bilmiyor. Engellilere duyarlı olsunlar.'' diye konuştu.
Kaynak: AA