Parayı Dolandırıcıya Teslim Ettiği Anlar Güvenlik Kamerasında

Bursa'da, FETÖ bahanesiyle kandırılan 73 yaşındaki kadının altın ve yüklü miktarda parayı dolandırıcıya teslim ettiği anlar, güvenlik kamerasına yansıdı Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da, FETÖ bahanesiyle kandırılan 73 yaşındaki kadının altın ve yüklü miktarda parayı dolandırıcıya teslim ettiği anlar, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Merkez Nilüfer ilçesinde ikamet eden G.Ö'yü (73) telefonla arayan kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, banka hesabından FETÖ'ye para aktarıldığını, konuyla ilgili operasyon yapıklarını, karşılaştırmak için evde bulunan altın ve paraları kendilerine vermesi gerektiğini söyledi.

Dolandırıcıya inanan G.Ö. evde bulunan bir miktar altın ve parayı, sözleştikleri yere gelen dolandırıcıya teslim etti. Parayı alan şüpheli, olay yerinden uzaklaştı.

Olay anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, şüphelilerin aynı yöntemle S.A. isimli kadını da dolandırdığını belirledi. İki kadının toplam 100 bin lira dolandırıldığını tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerin kimliklerine ulaştı.

Dolandırıcılık olayına karıştıkları iddiasıyla A.S. (37), R.S. (21), T.S. (19) ve M.C.S. (18) İzmir'de gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA