Ertelenen Borçların Son Ödemesi 2 Ocak Tarihinde Yapılacak

Kasaplar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, Kilis’e roketler düşmesi nedeniyle işleri bozulan esnafın Bağkur ile SSK borçlarını 2 Ocak tarihine kadar ödemeleri gerektiğini, ödemeyenlerin mağdur olacağını, esnafın ödeyecek gücü bulunmadığını yetkililerin bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Ertelenen Borçların Son Ödemesi 2 Ocak Tarihinde Yapılacak
Oda Başkanı Memiler, 28 Ocaktan sonra roket atılması nedeniyle esnafın mağdur olduğunu, hükümetin borçlarını ertelediğini ifade ederek, “ Bağkur ve SSK borçlarının ödemesi 2 Ocak tarihinde başlıyor. Esnafların şuan itibariyle ödeme yapacak imkanları yok. Bağkur ve SSK borçlarının silineceği söylenmişti. Bu konuda henüz bir gelişme yok. 2 Ocak tarihinin ertelenmesi gerekiyor. Çünkü esnaflarımıza 40 bin TL KOSGEB’ten faizsiz kredi kullanmak imkanı verildi.

En azından borçları yeniden ertelenmesine gidilmesi gerekiyor. Ancak esnafımız KOSGEB’ten alacakları parayla Bağkur ve SSK borçlarını ödeyebilir. Eğer 2 ocak tarihindeki borçların ertelenmezse binlerce esnaf bunu ödeyemez, yeni mağduriyetler ortaya çıkar. Kilis milletvekilleri ve belediye başkanımızı bu konuda esnafımız yardımcı olmaya çağrıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA