Harran Üniversitesinde E-İmzalı Diploma Dönemi

Harran Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, elektronik belge ve arşiv yönetim sistemi üzerinden basımı yapılacak diploma modülü sistemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Harran Üniversitesinde E-İmzalı Diploma Dönemi
Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şemsettin Alagöz’ün başkanlığında Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı çalışanları, Enstitü, Fakülte, Konservatuvar, Yüksekokul ve Meslek yüksekokullarının öğrenci işlerinden sorumlu personelleri katıldı.

Türkçe-İngilizce çift dilli olarak basılacak E-İmzalı diplomaların, 23 bini aşkın öğrencimizin hizmetine sunulan bu sistemin ülkemizde sadece birkaç üniversitede uygulandığını belirten Harran Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şemsettin Alagöz, “Daha önce Üniversitemizin mezun öğrencilerine 2010 yılında yürürlüğe giren Harran Üniversitesi diploma yönergesine göre, diplomalar hazırlanmaktaydı. Üniversitemizde Kasım 2015 tarihinde, elektronik belge ve arşiv yönetim sistemine (EBYS) geçilmiş ve e-imza dönemi başlamıştır. Bu nedenle daire başkanlığımızda gelişen teknolojiye ayak uydurmakla beraber standardizasyonu sağlamak üzere diploma modülü alarak öğrenci otomasyon sistemine eklemiş, diploma yönergesinde gerekli değişikliklerin yapılması için hazırlıklarını tamamlamış ve Ağustos 2016’da senato kararıyla eski diploma yönergesi yürürlükten kaldırılmış olup yeni diploma yönergesi yürürlüğe girmiştir. Daha önce diplomalar tek tek hazırlanıp imzalaya sunulur ve yığılmalara sebep olurdu. Teknolojinin bize verdiği nimetlerden faydalanarak bundan sonra diplomalar, dijital ortamda hazırlanıp, E-İmza ile onaylanacaktır. Genel olarak öğrencilerimizin mezuniyet belgesi almaya ihtiyaç duymadan direkt olarak Türkçe-İngilizce çift dilli olarak basılan diplomalarını kısa bir süre içerisinde teslim almaları hedeflenmektedir. Uzun zaman diplomalar için bekleniyordu. Yapılan değişiklikle birlikte zamandan tasarruf sağlanacak, çalışma arkadaşlarımızın ve yöneticilerimizin iş yükünü hafifletecek, mezun olan öğrencilerimizinde eğitim-öğretim süreleri sonunda vermiş oldukları emeklerinin karşılığı olan diplomalarına en kısa sürede kavuşmaları sağlanacaktır. Bu sistem ülkemizde sadece birkaç üniversitede uygulanmaktadır. Sistemi hayata geçirmemizde bize yardımcı olan üniversitemiz yönetimine teşekkürlerimi arz etmekle birlikte, özveri ile çalışan ve büyük emekler harcayan tüm çalışma arkadaşlarımı kutlar, öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA