Burhaniye'de Üniversitelilere İş Arama Becerilerini Geliştirme Eğitimi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda, öğrencilere İş Arama Becerilerini Geliştirme Eğitimi verildi. Türkiye İş Kurumu Edremit Şube Müdürlüğünden Leyla Kılıç ve Mesut Kılınç’ın verdiği eğitime çok sayıda öğrenci katıldı.

Burhaniye'de Üniversitelilere İş Arama Becerilerini Geliştirme Eğitimi
Balıkesir Üniversitesine bağlı Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda, “İş Arama Becerileri” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansa çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmacılardan Leyla Kılıç, personel seçme, bulma ve işe alma aşamalarının önemine değindi. Kılıç konuşmasında, bir iş görüşmesine nasıl hazırlık yapılmalıdır, hazırlanan özgeçmiş ve cv’lerde nelerin yer alması gerektiği ve iş mülakatlarında dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda bilgiler verdi. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M.Oğuzhan İlban, konuşmacılara teşekkür etti. Müdür İlban,” Yüksekokulumuz öğrencilerinin iş arama süreçlerinde öğrenim yaşamları boyunca elde ettikleri birikimlerin tam olarak işverene aktarılabilmesi açısından bu konferansın çok yararlı olduğu düşüncesindeyim. Günümüzde ekmek artık aslanın midesinde. Çok fazla sayıda aynı özelliklere sahip adaylar arasında ön plana çıkmak ayrıntılara bağlıdır. Bu ve bunun gibi seminerlerle öğrencilerimizi akademik olarak eğitmenin yanında iş hayatının zorluklarına da hazırlamaya çalışıyoruz. Onlara işin püf noktalarını anlatmak eğitimimizin bir parçası olmalıdır" dedi.

Kaynak: İHA