15 Temmuz Şehitlerinin İsimleri 'Ay Yıldız'a İşlendi

Sivas'ta, bakır rölyef kursundaki 10 kursiyer, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini ay yıldız bakır tablolara işledi.

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri, ay yıldız bakır tablolara işlendi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Sami Aydın, İhramcızade Kültür Merkezi'nde bulunan bakır rölyef kursunu ziyaret etti. Kurs hakkında bilgi alan Aydın, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kursta, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan kahramanların isimleri ve illerinden oluşan Türk bayraklarından bakır rölyef tablolar oluşturulduğunu aktaran Aydın, bu eserlerin Türkiye genelinde sergileneceğini ve sonrasında şehit ailelerine armağan edileceğini belirtti.

Aydın, kursa, çeşitli meslek gruplarından 10 kursiyerin katıldığını aktardı.

Bakır rölyef kurs eğitmeni Necmettin Sadıkoğlu ise kursta 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini ay, memleketlerini de yıldız üzerine işlediklerini belirterek, 'Çeşitli aşamalardan oluşan bu çalışma için 10 kişilik bir ekip kurduk. Ekibimizde ev hanımı, öğretmen, öğrenci, emekli veya çalışan polis memuru arkadaşlarımız var. Kendimize 'Bayrak Timi' diyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA