Harvard Üniversitesinden Dr. Canan Dağdeviren, Gaziantep'te Üniversite Öğrencileri İle Buluşacak

ABD’de akademik çalışmalarını sürdüren Harvard Üniversitesi’nden Dr. Canan Dağdeviren, SANKO üniversitesi’nin davet üzerine Gaziantep’te üniversite öğrencileri ile buluşacak.

Harvard Üniversitesinden Dr. Canan Dağdeviren, Gaziantep'te Üniversite Öğrencileri İle Buluşacak
SANKO Üniversitesi, üç yıldan beri düzenli olarak gerçekleştirdiği misafir bilim insanı “visitingscholar”programı kapsamında, Avrupa ve ABD’de akademik çalışmalarını sürdüren başarılı Türk bilim insanlarını her ay konuk etmeye ve birikimlerinden üniversitede yararlanırken, halka açık konferanslar düzenleyerek kamuoyunun da aydınlatılmasına katkı sağlıyor. SANKO Üniversitesi’nin bu ay ki konuğu USA Harvard University& MIT Media Lab’tan Dr. Canan Dağdeviren oldu. Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk Bilim İnsanı ve Forbes Dergisi 30 Yaş Altı Bilim İnsanı Listesi’nde ki Dr. Canan Dağdeviren, 17 Aralık 2016 tarihinde SANKO Üniversitesi’nin organizasyonunda Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde, “Ormandaki Gidilmemiş Yol” konulu konferans verecek. SANKO Üniversitesinin, Gaziantep’teki üniversite öğrencilerinin bilime ve araştırmaya yönelik heveslerini desteklemek, onlara moral ve motivasyon vermek ve bilgi üretmenin önemine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği konferansa SANKO Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri de katılacak. Dr. Canan Dağdeviren’in, “Nereden geldim, nereye, nasıl ve neden gidiyorum” başlığı ile paylaşacağı sıra dışı başarı öyküsü, 17 Aralık 2016 tarihinde Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 11.00 -12.00 saatleri arasında düzenlenecek ve etkinliği dileyen herkes davetiyesiz dinleyebilecek.

Dr. Canan Dağdeviren

Haziran 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, tam burslu olarak Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009 yılında ilk defa verilmeye başlanan Fulbright Doktora Bursu ile TheUniversity of Illinois at Urbana, Champaign’de (UIUC) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde doktora eğitimine başladı.

Prof. John A. Rogers danışmanlığında fizik, elektronik, kimya, malzeme, mekanik ve tıp alanlarının kapsamına giren esnek ve katlanabilir, vücut içine ve deri üstüne yapıştırılabilir/giyilebilir elektronik aletler üzerinde çalışmalar yaptı. Doktora derecesini, Aralık 2014 yılında aldı. Eylül, 2014’ten bu yana doktora sonrası çalışmaları için şu ana kadar tarihte en çok referans edilmiş mühendis olan, Robert Langer ile MIT’de çalışıyor.Aynı zamanda, tarihte Türkiye’den seçilen ilk bilim insani olarak Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği görevini Temmuz 2015’ten itibaren devam ettirmektedir. Ocak, 2017’de MIT Media Lab’ta kendi araştırma grubunda akademisyen olarak çalışmalarına devam edecektir.
Kaynak: İHA