Üniversite Hastanesi Ek Bina Yatırımı Tamamlanıyor

Düzce Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin Ek Hizmet Binası inşaatı 6 ay sonra tamamlanarak hizmete girecek.

Üniversite Hastanesi Ek Bina Yatırımı Tamamlanıyor
Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Onur Özlü, yaptığı açıklamada, ek bina inşaatının yüzde 70’inin tamamlandığını belirterek ’’ Düzce Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin Ek Hizmet Binası ihalesi 2012 yılında yapılması gerekirken araya giren hukuki süreçler ve projede yapılması gerekli düzeltmeler nedeni ile gerçekleşmemişti. Göreve geldiğimizde kısa sürede proje revizyonlarını yaptırarak 06 Mayıs 2014 tarihinde inşaatın ihalesini yaptık. İnşaat iş takvimi ile uyumlu devam ederken Müteahhit firmanın yaşadığı mali kriz sonucunda firma ile sözleşmeyi 07. Aralık 2015 tarihinde fesh ettik. Bu sırada inşaatın yüzde 60’ı bitmişti.

Ek Binanın İkmal İhalesini ise sözleşmesi fesh edilen firma ile kesin hesap kesimi yapıldıktan sonra geçtiğimiz Temmuz ayında yapıp Ağustos ayında inşaatı tekrar başlattık. Bugün itibari ile yüzde 70’i biten Ek Hizmet Binamız, Sözleşme süremize göre önümüzdeki yıl Haziran ayı başında bitecek ve hizmete girecektir. Ek binada 111 poliklinik odası yanı sıra, 19 yataklı hemodiyaliz ünitesi, 9 yataklı uyku laboratuvarı, 19 hasta koltuğuna sahip onkoloji-hematoloji gündüz tedavi ünitesi, Girişimsel Radyoloji laboratuvarı ve MR, tomografi üniteleri bulunmaktadır.

Başhekimliğimiz, Adalet Bakanlığı’nın genelgesine uygun olarak yaptırdığı proje tadilatı ile mahkum hastalar için 3 muayene odasını ve Adli Tıp birimi için ek üniteyi projeye ekletmiştir’’ dedi.

Özlü, binanın çatı katında ise hastane personelinin kullanımı için, gerektiğinde poliklinik hastalarına ve servislerde yatarak tedavi gören hastaların yakınlarına da hizmet verebilecek 600 m2 kullanım alanı olan kafeterya yapılacağını söyledi.



Hastanede hizmet alanlarında önemli yer sıkıntısı çekildiğini, bu durumun yapılan Ek Binada da devam etmemesi için Medikal gaz merkezi, soğutma üniteleri, kazan dairesi, jeneratör, elektrik pano odası, ek binadan ayrı olarak projelendirilerek inşa edilen Teshin Merkezine alınmıştır. Böylece Sağlık Bakanlığı’nın standartları da sağlanmıştır. Ek binalar ile 27 bin m2 olan mevcut Hastane Binasında yaklaşık 20 bin 810 m2’lik artış olacaktır ki bu hizmet alanlarının yaklaşık olarak iki katına çıkarılması demektir. Ek bina ile ilgili ödenek sıkıntısı olmadığını ve yapım işlerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini, Hastanenin iç donanımı için gerekli tıbbi malzemelerin alımına da başlandığını belirten Özlü, “Geçmişte hastane idaremiz dışında gelişen bazı zorunlu sebeplerden dolayı gecikmeler olsa da ek binanın açılışını zamanında yapacağız. Buranın hizmete girmesiyle birlikte hastanemizin sağlık hizmetindeki kalite ve verimlilik daha yüksek standartlara ulaşacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA