Mısır Ve Fransa'dan Libya Konusunda Ortak Tavır

Mısır ile Fransa'nın Libya'da ordu güçlerine destek vermek ve ülkedeki gruplara silah girişini engellemek konusunda anlaştığı bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen '12'nci Manama Diyalog Toplantısı' çerçevesinde bir araya geldi.

Görüşme sonrası Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada iki ülkenin, Libya'daki milislere karşı ordu güçlerine destek vermek ve Libya'daki gruplara silah girişini engellemek üzerinde anlaştığı belirtildi.

Açıklamada Fransız Bakan Drian'ın, Libya'daki tarafları bir araya getirme ve ülkenin toprak bütünlüğünü koruma konusunda Mısır'ın çabalarını takdir ettiği aktarıldı.

Öte yandan görüşmede Suriye krizinin de ele alındığı ve Suriye halkının çilesinin sonlandırılmasının siyasi çözümden geçtiği vurgulandı.

Yıllardır siyasi bölünmüşlüğün yaşandığı Libya'da, geçen yıl Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılan Suheyrat Anlaşması sonrası Fayiz es-Serrac başkanlığında Ulusal Mutabakat Hükümeti kurulsa da Tobruk ve Trablus'taki iki ayrı hükümet de varlığını sürdürüyor.

Kaynak: AA