Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür Açıklaması 'Ben Eleştirilere Açık İftiralara Kapalıyım'

Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, eleştirilere açık iftiralara kapalı olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür Açıklaması 'Ben Eleştirilere Açık İftiralara Kapalıyım'
Rektör Göç, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gür, "Benim en önemli özelliğim hayatım boyunca gizli saklı bir şey yapmadım. Bizim geçmişimiz ayağımıza pranga değildir" ifadelerini kaydetti.

"Göç Enstitüsü kuruyoruz"

Göç raporlarının yurt dışında yapıldığını belirten Rektör Gür, "Biz 3 milyon kişiye ev sahipliği yapıyoruz. Tarih boyunca göçün merkezi Gaziantep’tir. İpekyolu üzerindeyiz. Suriye biter Lübnan başlar, Irak başlar dolayısıyla bu bölgelerde göç bitmez. Bunun için büyük bir göç enstitüsü kuruyoruz. 3 milyon göç almışız raporlamayı başka ülkeler yapıyor. Kendi raporlarımızı kendimiz yapacağız" şeklinde konuştu.

"Tarih bölümünün 2’nci sınıf öğrencisiyim"

Okumayı sevdiğini belirten Rektör Gür, "47 yaşındayım 8 yıllık profesörüm dünya bilim adamları ödülü aldım. Şuanda Gaziantep’te dünya bilim adamları sıralamasında 2’nci sıradayım aynı zaman da tarih bölümü öğrencisiyim 2’nci sınıftayım. Gaziantep’te 8’inci yılımı geçiriyorum" diye konuştu.

"Onkolojide 5 hoca vardı hepsi atıldı"

Onkoloji’deki hocaların hepsinin FETÖ bağlantılı çıktığını belirten Rektör Gür, "Onkolojide 5 hoca vardı 5’i de FETÖ’cü çıktı ve görevden alındılar. Onkolojide hoca kalmadı. Ama buna şöyle bakmak lazım bu zihniyet hiçbir farklı görüşe tahammül edememiş, hepsi de aynı düşüncede dolayısıyla orda da gerekli atamaların yapılacağı ve devlet hastanesinden 2 hocayı buraya aktardık" ifadelerini kullandı.

"Trafikte seyreden şoförlere ders vereceğiz"

Trafikte seyreden şoförlere öfkeyi kontrol etme dersi vereceklerini söyleyen Rektör Gür, "Trafikte seyreden şoförlerimize eğitim vereceğiz özel şoförler hariç bütün şoförlerimize eğitim vereceğiz. Bilimsel anlamda da öfke kontrol ve trafikte seyir eğitimi vereceğiz" sözlerine yer verdi.

"Üniversitelerde seçim olmamalı"

Rektörlük seçimlerinin kaldırılmasının isabet olduğunun altını çizen Rektör Gür, "Seçim üniversitelerde kaotik duruma dönüşüyor. Karşılıklı kurumsal kimlik zedeleniyor. Çünkü bilim insanları illegal yapıların oyuncağı haline geliyor. FETÖ yıllarca bunu kullandı. Üniversitelerin bir çok sorunu FETÖ’nün organizasyonuyla oluştu" dedi.

"Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyorum"

Kadınların üniversitenin her kademesinde yer almasını istediğini ifade eden Rektör Gür, "Ben kadın öğretim üyelerimize pozitif ayrımcılık yapıyorum. Senatomuzda şuanda kadın öğretim üyemiz arttı. Bu bana zenginlik kazandırıyor. Çünkü toplumun yüzde 50.5’i kadınlardan oluşuyor. Fakat temsiliyet açısında kadınlar az oluyor. Ben buna karşıyım ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA