'6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali'

Fotoğraf tutkunlarını bir araya getiren festival, Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan yürüyüşle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle düzenlenen, 6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), başladı.

Bu yıl 'Kent Diyalogları' temasıyla düzenlenen ve Türkiye'nin ilk uluslararası fotoğraf festivali olan organizasyon çerçevesinde, Cumhuriyet Caddesi'nde festival yürüyüşü yapıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan fotoğraf tutkunları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Zafer Plaza'ya kadar yürüdü. Daha sonra kurdele yerine film şeridi kesilerek festivalin startı verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, yürüyüşten önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa olarak dünya çapında, güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Altepe, 10 Kasım'a kadar sürecek festivalin Bursa'nın tanıtımında büyük rol oynayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

'Birçok güzelliklere sahip, binlerce görülecek noktası bulunan ve tarihi, kültürel birikime sahip olan Bursa'nın tanıtımı, turizme ve ekonomiye katkı konusunda güzel bir etkinlik. Her yıl büyüyerek devam ediyor. Bu yıl da sıkıntılara rağmen katılım oldukça yüksek. 56 ülkeden yarışmaya katılan 69 şehirden de bu festivale gelen sanatçılarımız var. Fotoğrafın nabzı Bursa'da atacak ve buradan 10 binlerce kare dünyaya yayılacak. Bunun da startını veriyoruz. İnşallah Bursa ve fotoğraf sanatı için hayırlı olur.'

Festival, akşam Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak yarışma ödül töreni ve Ara Güler'i anlatan 'İstanbul'un Gözü' adlı belgesel filmin gösterimiyle devam edecek.
Kaynak: AA