Beyoğlu'nda 12 Bin Çocuk Daha 'Ok' Atacak

Beyoğlu Belediyesi, Kış Spor Okulları kapsamında ilçede okuyan öğrencilere Okçuluk Eğitimleri vermeye devam ediyor. Beş hafta sürecek eğitimlerde 12 bin öğrenci, ata sporumuz olan Okçulukla ilgili temel bilgileri öğrenecek.

Beyoğlu'nda 12 Bin Çocuk Daha 'Ok' Atacak
Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Okçular Vakfı işbirliğiyle Beyoğlu’nda eğitim gören öğrenciler için verilen Okçuluk Eğitimi, bu sezon da devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi Kış Spor Okulları kapsamında verilen Okçuluk Eğitimi ile ilçede bulunan ortaokul ve liselerde eğitim gören 12 bin öğrenci Okçuluk sporu ile ilgili temel bilgileri öğrenecek.

Başarılı öğrenciler okullar arası turnuvaya katılacak

Eğitimler, öğrencilerin kendi okullarında ve beden eğitimi ders saatlerinde, Beyoğlu Belediyesi tarafından temin edilen materyaller ile yapılıyor. Öğrenciler, Okçular Vakfı bünyesindeki eğitmenlerden aldıkları eğitimlerle hem ata sporumuz olan okçuluğun esaslarını öğreniyor, hem de vücutlarının koordinasyon gücünü arttırarak, konsantrasyon yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor.

Başarılı öğrenciler turnuvada yarışacak

Beş hafta sürecek eğitimlerle Beyoğlu’ndaki tüm ortaokul öğrencileri okçuluk eğitimi almış olacak. Dersler esnasında yetenekleriyle dikkat çeken öğrenciler ise, okullar arasında düzenlenecek turnuvaya katılmak üzere ayrıca eğitimlere katılacaklar.

(HB-AŞ-Y)
Kaynak: İHA