'AB Ve Türkiye'de Çalışma Yaşamında Kadın'

EGİKAD ve ESİAD tarafından 'AB ve Türkiye'de Çalışma Yaşamında Kadın' konulu panel düzenlendi.

Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESİAD) ve Ege İş Kadınları (EGİKAD) tarafından, 'AB ve Türkiye'de Çalışma Yaşamında Kadın' konulu panel gerçekleştirildi.

ESİAD'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü, dünyada ve Türkiye'de çok hızlı gelişmeler yaşandığını belirtti.

Güçlü, geçen yıl bu dönemde Avrupa Birliği konusunda büyük bir iyimserlik içinde olduklarını anlatarak, 'Başından beri biz Avrupa Birliği ilişkilerini bir kulüp üyeliğine endeksli olarak görmedik. Belli değerler bütününü, ülkemizde hayata geçirmek, yaşatmak, yaşamımızın bir parçası olması şekliyle aldık. O bakımdan bu konudaki çalışmaları bir fantezi olarak görmemiz gerekir.' dedi.

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu ise, kadınların siyasal ve sosyal alanlarda yer alabilmeleri noktasında projeler ürettiklerini ifade ederek, Türkiye'de kadınların daha fazla iş hayatında yer alması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği ve aday ülkeleri arasında kadınların iş gücüne katılma oranının en düşük olduğu ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade eden Elmasoğlu, 'Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranları Avrupa'nın çok gerisinde olduğu gibi diğer ülkelerin de çok gerisindedir. Türkiye ulaştığı yüzde 30'luk oran hala OECD ülkeleri içinde son sırada yer almaktadır. Türkiye'ye en yakın ülke yüzde 47,8 ile Meksika olurken OECD ülkelerinin ortalaması yüzde 62,3'tür.' diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Meryem Koray tarafından katılımcılara Avrupa Birliği ve Türkiye'de Kadın Çalışma Koşulları konulu sunum yapıldı.

Kaynak: AA