Kayseri Emniyet Müdürlüğü Öğrencileri Tarihle Buluşturdu

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen ’Tükenmez Kalemle Yazılan Düşler Projesi’ kapsamında 3 farklı grup halinde 120 öğrenciye İstanbul, Çanakkale ve Ankara gezisi düzenledi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Öğrencileri Tarihle Buluşturdu
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordine ettiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Projeler kapsamında Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) doğrultusunda yürütülen ’Tükenmez Kalemle Yazılan Düşler’ Projesi kapsamında 3 farklı grup halinde toplam 120 öğrenciye, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelleri refakatinde İstanbul- Çanakkale- Ankara’ya kültür ve tarih gezisi düzenlendi.

Geziye katılan öğrencilerin seyahat, konaklama ve yemek ihtiyaçları proje kapsamında karşılandı.

Düzenlenen kültürel ve tarihi amaçlı bu gezilerle çocukların milli birlik ve beraberlik duygusunu artırma, birlikte yaşama kültürünün oluşturulması, ortak tarih bilincinin geliştirilmesi, sorumluluk alma duygusunun artırılması, tarihi görerek öğrenmelerini sağlamanın amaçlandığı ve öğrencilerin yeni arkadaşlarla tanışarak sosyalleşmeleri ve aidiyet duygusunun geliştirilmesinin yanında ilk defa deniz görmenin ve ilk defa vapura binmenin de heyecanını yaşatmanın hedeflendiği belirtildi.

Çocuklara İstanbul programı kapsamında; Panorama 1453, Minyatürk, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Sultanahmet Çeşmesi, Yerebatan Sarnıcı, Dikilitaş, Akvaryum, Eyüp Sultan Camii, Dolmabahçe Sarayı gezdirildi ve 2,5 saat boğaz turu düzenlendi.

Ayrıca, Çanakkale programı kapsamında da, Dur Yolcu Silueti, Kilit bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Abide, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Tabyası, Alçıtepe Köyü, Bigalı Köyü, Kanlı Sırt, Çataldere Şehitliği, Hüseyin Avni Bey Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Cesarettepe ve Korku Deresi, Conkbayırı, Arı Burun Yarları, Süleyman Şah Türbesi ve Anafartalar Ovası; Ankara programı kapsamında; Anıtkabir, Medeniyetler Müzesi, Hacı Bayram Veli Cami ve Türbesi tarih rehberleri eşliğinde gezdirildi.

Geziler öncesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İrfan Sancar ve şube müdürlüğü personelleri tarafından uğurlanan öğrenciler, gezi sonrasında da karşılanarak ailelerine teslim edildi.
Kaynak: İHA