TTK'dan Budapeşte'de Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu

Türk Tarih Kurumu, Macar Bilimler Akademisi ve Eötvös Lorand Üniversitesi Türkoloji Bölümü iş birliğiyle Budapeşte'de 'OsmanlıMacaristanHabsburg İlişkileri ve Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu' düzenleniyor.

Türk Tarih Kurumu (TTK), Macar Bilimler Akademisi ve Eötvös Lorand Üniversitesi Türkoloji Bölümü iş birliğiyle Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen 'Osmanlı-Macaristan-Habsburg İlişkileri ve Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu' başladı.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, sempozyuma, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Macar Bilimler Akademisi Beşeri Bilimler Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Pal Fodor, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Köse ve tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı katılıyor.

Budapeşte InterContinental Hotel'de, yarın da devam edecek sempozyum çerçevesinde, farklı salonlardaki eş zamanlı oturumlarda, yurt içi ve yurt dışından 80 bilim insanı, Osmanlı-Macar ilişkilerine ve Kanuni Sultan Süleyman'a dair araştırmalarını ve sunumlarını paylaşacak.

Sempozyumun ardından Mohaç ve Zigetvar bölgelerine kültürel gezi gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA