Ege Hazırgiyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Kızılgüneşler Açıklaması

'Hem İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma sürecine girmesi hem de Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine rağmen İngiltere'ye ihracatta ulaştığımız rakam büyük başarı'.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma sürecine girmesi ve 15 Temmuz darbe girişimine rağmen İngiltere'ye yapılan ihracatın büyük başarı olduğunu bildirdi.

Kızılgüneşler, yaptığı yazılı açıklamada, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün 12 firma ile 15-16 Kasım'daki Londra Fashion SVP Fuarı'nda yer aldığını belirtti. Sektör ihracatında İngiltere'nin, Almanya'nın ardından en büyük pazar konumunda olduğunu bildiren Kızılgüneşler, şunları kaydetti:

'Ülkemizin İngiltere'ye olan toplam konfeksiyon ihracatı 2016 yılının ocak-ekim döneminde 1 milyar 706 milyon dolar oldu. 2016 yılında İngiltere'ye ihracatımız yüzde 5 düşüş gösterdi. Hem İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma sürecine girmesi hem de Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine rağmen İngiltere'ye ihracatta ulaştığımız rakam büyük başarı. İngiltere Yüksek Mahkemesi, hükümetin referanduma götürdüğü AB'nden ayrılma kararı Brexit için Parlamento onayı şartı getirerek İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkmasını zora soktu. Bu sürecin hem İngiltere, hem AB, hem de Türkiye için daha sağlıklı olacağına inanıyoruz.'
Kaynak: AA