Yozgat'ta KPSS Ortaöğretim Oturumu Yapıldı

Ortaöğretim mezunlarının gireceği 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bütün illerde olduğu gibi Yozgat'ta da yapıldı.

Yozgat'ta 22 bin 267 ortaöğretim mezunu aday, devlet memuru olabilmek için KPSS'de ter döktü.

Sınav saat 10.00'da başlamasına rağmen adaylar sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezleri önünde toplanmaya başladı.

Sınava girecek adaylar salonlara alınırken, polis memurları tarafından tek tek arandı. Adayların sınava sadece giriş belgeleri ve su ile girmelerine izin verildi.

Sınava, üzerinde bozuk para, saat, kalem, toka, cep telefonu, çakmak gibi özel eşyalarla gelen adaylar, emanet yeri olmadığı için eşyalarını duvar ve pencere kenarlarına bıraktı.

Yozgat Lisesi'nde sınava giren bir adayın cebindeki vesikalık fotoğraf ile sınava girmesine izin verilmedi. Aday, fotoğrafı sınav merkezi önündeki masaya bıraktıktan sonra salona alındı.

Bazı vatandaşlar ise adaylara yardımcı olmak için emanetlerini aldı. Emanetleri alan vatandaş Dursun Ayar, sınava giren kızını beklediğini bu sırada da gençlere yardımcı olduğunu söyledi.

Her sınavda olduğu gibi bu sınavda da anne babalar çocuklarını yalnız bırakmadı. Çocukları sınavda ter dökerken anne babalar da dışarıda onları bekledi. Bazı anneler de dua edip Kur'an okudu.

Sınava giren adaylardan Yakup Bal, 'Herkes gibi biz de heyecanlıyız, inşallah iyi sonuç alır, iyi yerlere gireriz. Herkese başarılar diliyorum.' dedi.

Kaynak: AA