Gazeteci Fatih Tezcan gözyaşlarına boğuldu

Kahramankazan'daki toplantıda konuşan Gazeteci Yazar Fatih Tezcan o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Gazeteci Fatih Tezcan gözyaşlarına boğuldu
Kahramankazan Çarşamba Buluşmaları'nın 3'üncüsü Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonunda yapıldı. ‘15 Temmuz ve Demokrasi Şehitleri' konulu panelin konuşmacısı Gazeteci Yazar Fatih Tezcan'ın duygulu ve içerikli konuşması büyük beğeni topladı.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün açış konuşmasıyla başlayan programda kürsüye gelen Tezcan duygusal bir giriş yaptı. “Eğer bu ülkede Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'sa Allaha hamdüsenalar olsun Lokman Ertürk gibi komutanlar da vardır” diyen Tezcan program öncesinde özgeçmişinin okunmasına“Şehitlerin olduğu yerde hiç kimsenin özgeçmişi sözkonusu olamaz, asla” diyerek müsaade etmedi.

Tezcan, “Eşim diyor ki neden 15 Temmuz'dan beri duygusallaştın? Ben de diyorum ki duygusallaşmayı bırak, senin elini tutmaya utanıyorum, şehitler eşlerinin ellerini tutamıyorlar…” derken gözyaşlarını tutamadı. İzleyenler Tezcan'a alkışlarıyla destek verdi.

Gazeteci Fatih Tezcan gözyaşlarına boğuldu

Tezcan'ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle: “Biz gidenlerin arkasından ağlamıyoruz, biz niye gidemedik, şehit olamadık diye ağlıyoruz. Biz karılarımızı yalnız bırakmak istiyoruz, çocuklarımızı öksüz ve yetim bırakmak istiyoruz, vatan için Allah için ölmek istiyoruz. Pensilvanya duysun, Londra , Telaviv duysun, Kandil duysun. Ağlıyorsak ölemediğimize, şehit düşemediğimize ağlıyoruz…

Bütün medyaya söylüyorum şimdi, 90 küsur kanal var. Bir tane kanal yok 'sokağa çıkın' diyen. Bana Mahmutbey gişelerinde silah çekiliyor, kafama, bana silah çeken polisin üzerine uçuyorum… Arkadaşlar ben gazeteciyim Allah aşkına. Burayı açacaksınız diyorum…

Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor, halkına ulaşamıyor. Nerde medya? Anadolu Ajansı dahil. Devlet olduğu için, o bizim ciğerimiz. İlk defa ciğerimize bakacağız. Neden Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşıp, ‘efendim bir demeciniz varsa yayınlayım' demiyor? Neden hiçbir kanal bunu yapmıyor? Ey A Haber, ey Kanal 24, ey Ülke Tv hesap verin. Yoksa birileri Cumhurbaşkanı'nın infazını mı bekliyor? Neyi beklediniz siz? Gördüler ki Tayyip Erdoğan ölümüne ölümüne dediği an milyonlar sokaklara aktı. Bunu niye 23.00'da, 23.30'da yapmadınız, hesap verin?”

Gazeteci Fatih Tezcan gözyaşlarına boğuldu

Bizim bundan sonra yapacağımız şudur, başkanmış, gazeteciymiş, başbakanmış, bürokratmış, manavmış, kasapmış, bütün kimlikleri 2. planda olur. Tek kimlik vardır, o da mücadeleci kimliği, direniş kimliğidir. Vatan müdafaası için direniş kimliğidir. Biz dört tane ağaç için meydana çıkıp Türk polisinin peygamberine söven, 120 milyar dolar kayba sebep veren şarlatanlardan değiliz.”

Panelin ardından koteyl verildi. Günün anısına fotoğraflar çektirildi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Gazeteci Fatih Tezcan'ı makamında da ağırlayarak hediye takdim etti.

Kahramankazan Çarşamba Buluşmaları'na daha önce Savcı Sayan ve Abdurahman Dilipak konuşmacı olarak katılmıştı.

Kaynak: YeniAkit

Gazeteci Fatih Tezcan gözyaşlarına boğuldu