Hazır Giyim Terzi Malzemesi Satanları Etkiledi

Bir dönemin popüler ve parlak mesleklerinden olan terzilerin kumaşlarını aldığı terzi malzemecileri, hazır giyim ve tekstilin terzileri etkilemesiyle popülerliğini yitirdi.

Hazır Giyim Terzi Malzemesi Satanları Etkiledi
kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde terzi malzemesi satan 58 yaşındaki Suat Güven, hazır giyimin terzileri etkilemesi sebebiyle işlerde azalma meydana geldiğini söyledi.

Babasından öğrendiği ve şuan devraldığı işi halen devam ettirdiğini söyleyen Güven, “Mesleğe 8 yaşında babam Esat Güven’in yanında başladım. Bir dönem askere gidene kadar terzilik mesleğini de yaptım. 50 yıldır bu sektörün içerisindeyim. 37 yıldır da Malkoç Pasajı’nda bulunan bu dükkanda mesleğimi yapıyorum. Ailemin geçimini yaptığım işle sağlıyorum” dedi.

İşlerin azaldığını ifade eden Güven, “İşler çok durgun geçiyor. Eski işlerimiz yok. Hazır giyim ve tekstil ürünlerinin ucuzlaması terzilik mesleği bitirince bizim mesleğimiz de bitti. Lüleburgaz’ın en eski terzi malzemesi satan dükkanıyım. O yüzden bir taraftan da tuhafiyeye dönmek zorunda kaldık. Geçmiş yıllarda mal yetiştiremiyorduk ve her hafta İstanbul’a mal almaya gidiyorduk. Şimdi o işler yok. Artık İstanbul’a ayda bir mal almaya gidiyorum” diye konuştu.

Eskiden yoğun geçen işlerin şimdiler de ise çok azaldığını söyleyen Güven, “Bu dükkandan geçmiş yıllarda çok sayıda kişi ekmek yedi. Babamla çalışırken işleri yetiştiremezdik. Şimdi ben tek başıma çalışıyorum. Mesleğe çırak da gelmiyor. Eskiden astar, iplik, iğne, fermuar, düğmeye çok talep vardı. Günde 50-100 metre arasında astar satıyorum. Şimdi ortalama 10 metre astar satıyorum. Şu anda en çok fermuar satılıyor. Mesleğimi severek yapıyorum. Sağlığım el verdikçe de bu mesleği sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA