Erken Çocukluk Dönemi Farkındalık Çalıştayı

Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği tarafından, ‘Erken Çocukluk Dönemi’ ile ilgili sorunları ortaya koymak ve bilimsel dayanaklar doğrultusunda çözüm önerileri sunmak amacıyla “Erken Çocukluk Dönemi Farkındalık Çalıştayı” Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği’nin öncülük ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı-Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği, Özel Okul Öncesi ve Etüt Eğitim Kurumları Birliği Derneği ve Eskişehir Kent Konseyi işbirliğiyle “Erken Çocukluk Dönemi Farkındalık Çalıştayı” 18 Kasım Cuma günü başlayacak.

Çalıştayla alakalı dernek yönetim kurulu adına açıklama gerçekleştiren Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Serap Erdoğan, amaçlarının ülkenin geleceği çocuklar ve erken çocukluk dönemi çocuk çalışmaları noktasında geliştirilecek olan bilimsel modellerin hükümet politikalarına öneri olarak sunmak olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Çalıştayda çocuk ile çalışan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve çocuk ile çalışan tüm uzmanların yer almasına özen gösterilmiştir. Katılımcılar kendi uzmanlık alanlarına göre çalışma gruplarına ayrılarak yer aldıkları çalışma gruplarında ulusal ve uluslararası alan yazınına ilişkin hazırlık yapmaları istenmiştir. Katılımcılar ile çalışma gruplarının modaröterleri iletişim kurmuş ve çalıştay öncesinde hazırlık yapmaları sağlanmıştır. Böylece çalıştay için ayrılan zaman diliminin daha nitelikli bir şekilde yürütülmesi için önlem alınmıştır. Çalıştay için belirlenen moderatörlükler uzmanlık alanlarına göre oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.

Üç gün sürecek olan çalıştayda; erken çocukluk ve eğitimi, erken çocukluk ve göç, erken çocukluk ve istismar, erken çocukluk ve değerler, ve erken çocukluk ve toplumsal bağlamda aile konuları ele alınacak.
Kaynak: İHA