Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince ticari taksiler denetlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde faaliyet gösteren taksilerde rutin olarak kontrollerini gerçekleştiren zabıta ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, ticari taksilerde taksimetre, çalışma karnesi ve araç bakımı denetimi yaptı.

Taksilerdeki yolcularla da görüşen zabıta ekipleri, yolculuk esnasında taksimetrenin açık olup olmadığını sordu.

- Kayıt dışı elektrikle mücadele çalışmaları

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Şanlıurfa'da müşterilerine kesintisiz enerji vermek adına kayıt dışı elektrik kullanımıyla mücadele çalışmalarını arttırdığını bildirdi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadele kapsamında oluşturulan mobil ekipler, Haliliye ilçesindeki 200 aboneyi kontrol etti.

Denetim sırasında arızalı olduğu belirlenen 35 sayaç yenisi ile değiştirildi, kayıt dışı elektrik kullandığı belirlenen 20 kişi hakkında ise işlem yapıldı.

İl Müdürü Osman Hondu, denetimlerin artırılarak devam edeceğini belirterek, kayıt dışı ile mücadele konusunda vatandaşlardan destek istedi.

Kaçak kullanımın önüne geçmek ve kış öncesi vatandaşlara kesintisiz elektrik verebilmek için oluşturulan mobil ekiplerin şehri baştan sona taramaya başladıklarını belirten Hondu, şunları kaydetti:

'Öncelikle yasal yollarla elektrik kullanan ve faturalarını düzenli ödeyen müşterilerimize karşı duyduğumuz sorumluluk ve ülke ekonomisine verilen zararı önlemek amacıyla bu denetimlerimizi sürdüreceğiz. Denetimlerimiz düzenli biçimde ve artarak devam edecek. Hedefimiz il genelinde kayıt dışı elektrik kullanımını engellerken, buna paralel olarak da yatırımlarımızı artırmaktır. Bu sayede müşterilerimize daha kaliteli ve kesintisiz enerji sunacağımıza inanıyoruz.'

Kaynak: AA