Muğla'da Sonbahar Turizmi

Yazın denizi ve kumsalları için tercih edilen Muğla ve ilçeleri, sonbaharda da bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen doğa tutkunlarını ağırlıyor Yaz döneminde yeşilin her tonunu barındıran, sonbaharda ise farklı renklere bürünen bitki örtüsüyle ziyaretçilerini karşılayan bölge, gezi parkurları, şelaleleri ve doğal güzellikleriyle adeta görsel şölen sunuyor Muğla Valisi Çiçek:'Özellikle sonbaharda bölgemiz için alternatif turlar düzenleniyor. Çok sayıda tatilci orman içi turlara katılıp yürüyüş yaparken, bazı tatilciler bölgedeki doğal güzellikleri, sararan yaprakları, şelaleleri görüntülüyor. Tatilcilerin bir kısmı ise gün batımına kalarak o anı ölümsüzleştirmek istiyor'

DURMUŞ GENÇ - Türkiye'nin büyük bölümünde soğuk hava etkili olurken, Muğla'nın doğal güzellikleriyle ünlü Fethiye, Bodrum, Ula, Marmaris ve Datça ilçeleri sonbaharın gelişiyle doğa tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Hava sıcaklığının henüz 20 derecenin altına düşmediği ilçelerde tatil yapan yerli ve yabancı turistler, düzenlenen gezilerle bölgenin doğal güzelliklerini keşfediyor. İlkbahar ve yaz aylarında yeşilin her tonunu barındıran, sonbaharda ise farklı renklere bürünen bitki örtüsüyle ziyaretçilerini karşılayan bölge, gezi parkurları, şelaleleri ve doğal güzellikleriyle adeta görsel şölen sunuyor.

Yaz mevsiminin bitmesiyle bölgeye gelen turistlerin yaş ortalaması da 40'ın üzerine çıktı. Turizm acenteleri, Muğla'ya gelen ve çoğunluğunu orta yaş üzeri turistlerin oluşturduğu gruplar için alternatif gezi programları organize ediyor.

Fotoğraf tutkunları ve tatilciler, doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Milli Parkı, Marmaris Turgut Şelalesi, Bodrum ve Geyik Kanyonu'nda ağaçların yeşilden sarıya binbir tonunu fotoğraf makineleri ve kameralarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştiriyor.

Gözde turistik bölgelerden Bodrum'da, sonbahar mevsiminde turistler en çok kültür turlarına ilgi gösteriyor. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, Halikarnas Mozolesi, Bodrum Antik Tiyatro, Myndos Kapısı gibi tarihi mekanları gezen turistler, kentin doğal güzelliklerini de görme imkanı buluyor.

Marmaris'in doğal güzellikleriyle ünlü Bozburun beldesine bağlı Turgut köyündeki şelaleye giden yürüyüş yolları, sararan yapraklar, rengarenk ağaçlarla tatilcileri ve doğa tutkunlarını karşılıyor. Gün boyunca doğa ile baş başa kalan tatilciler, yorgunluklarını yaklaşık 15 dakikalık yürüyüşle ulaştıkları şelalenin altında mola vererek atıyor.

- 'Sonbaharda renk cümbüşü'

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip ili olan Muğla'nın sonbaharda da doğa tutkunlarını ağırladığını söyledi.

Muğla'nın barındırdığı tarihi ve kültürel özelliklerin yanı sıra muhteşem doğasıyla doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirten Çiçek, 'Sonbaharda bölgeye gelen ziyaretçiler hem tarihi alanlarda hem antik kentlerde sonbaharın ayrı renk cümbüşünü fotoğraflıyor.' dedi.

Çiçek, turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve muhteşem doğasıyla yerli ve yabancı misafirlere unutulmaz bir tatil imkanı sunan Muğla'nın sonbaharda da bölgeyi keşfetmek isteyin tatilciler için imkanlar bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Özellikle sonbaharda bölgemiz için alternatif turlar düzenleniyor. Çok sayıda tatilci orman içi turlara katılıp yürüyüş yaparken, bazı tatilciler bölgedeki doğal güzellikleri, sararan yaprakları, şelaleleri görüntülüyor. Tatilcilerin bir kısmı ise gün batımına kalarak o anı ölümsüzleştirmek istiyor. Sonbahar aylarında düzenlenen yelken yarışlarına da büyük ilgi gösteriyorlar. Bölgemiz turizm açısından her mevsime ve her kesime hitap eden güzellikleri bünyesinde barındırıyor.'

Çiçek, sonbaharın eşsiz manzaralarını keşfetmek isteyen turistlerin gezi durakları arasında özellikle Ula, Bodrum, Datça, Dalyan, Marmaris, Akyaka, Gökova, Sarıgerme, Sarsala, Palamutbükü ve Fethiye’deki Ölüdeniz'in yer aldığını dile getirdi.
Kaynak: AA