Bursa Zoo 18 Yaşında

Bursa Hayvanat Bahçesi'nin (Bursa Zoo) 18. kuruluş yıl dönümü, öğrencilerin de katıldığı etkinlikle kutlandı

Faaliyetlerini, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sürdüren Bursa Hayvanat Bahçesi'nin (Bursa Zoo) 18. kuruluş yıl dönümü kutlaması, öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi’nin 18. kuruluş yıl dönümü için özel bir etkinlik düzenlendi. Bursa Hayvanat Bahçesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen kutlama etkinliği 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı ile başladı. Saygı duruşu ve Meliha Cemal Bağcı Ortaokulu öğrencileri İstiklal Marşı'nı okudu.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nermin Sığırcı, törende yaptığı konuşmada, EAZA standartlarında 110 türden bin 100’ün üzerinde hayvan barındıran Bursa Zoo'nun 10 Kasım 1998'te açıldığını belirtti.

Hayvanat bahçeciliği anlayışının değiştiğini ifade eden Sığırcı, hayvanların refahı gözetilerek, ziyaretçilerin doğaya özleminin karşılanabileceği bir mekan olarak düzenlenen Bursa Zoo'da 'gör, hisset, koru' temasıyla hayvan ve doğa sevgisinin aşılandığını vurguladı.

Kaynak: AA