Bilecik'te 'Bölgesel İstişare Ve Değerlendirme' Toplantısı

Bilecik'te, iki gün sürecek Bölgesel İstişare ve Değerlendirme toplantısı başladı.

Bilecik'te 'Bölgesel İstişare Ve Değerlendirme' Toplantısı
Bilecik Polisevi'nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Vali Vekili Ekrem Ballı, yaptığı açıklamada, ekonomik potansiyelde sanayi payının yüksek olduğu iller arasında Bilecik'in bulunduğu belirterek, Bilecik sanayisindeki gelişme ivmesinin ülke ortalamasının üzerinde seyrettiğini söyledi.

Ülke ihracatının artırılabilmesinin katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edilmesine bağlı olduğunun altını çizen Ballı, şunları söyledi:

'2023 yılı için hedeflenen 500 milyarlık dolarlık ihracat rakamına ulaşabilmemiz için ihracatımızda yüzde 5'ler seviyesinde olan ileri teknoloji ürünlerinin payını yüzde 20-25'lere yükseltmemiz gerekmektedir. Bunun yolu ise araştırma, geliştirme, markalaşma ve tasarım gibi konulara odaklanmaktan geçmektedir. Bu yönde girişimcilik yanında bilimsel temelli çalışmalara öncelik vermemiz lazımdır. Bu alanda alınacak mesafe aynı zamanda üniversite-sanayi işbirliğinde sağlanacak başarıya bağlıdır. Bakanlığın yeni yapılanması sayesinde bu iş birliği yönündeki çalışmalar yoğunluk kazanmış, girişimcilere yönelik programlara sağlanan destekler önemli oranlarda artırılmıştır.'

Toplantıda, üst politika belgelerinde bakanlığın sorumlu olduğu eylemler ve mevcut durum, Ar-Ge ikincil mevzuat uygulamaları ve ürün güvenliği mevzuatı ve uygulamalarıyla il müdürlüklerinin sorunları görüşülecek.

Kaynak: AA