Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu Açıklaması

'Kırklareli, daha yaşanılabilir, modern ve çağdaş bir kent olacak'.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 'Kırklareli daha yaşanılabilir, modern ve çağdaş bir kent olacak.' dedi.

Kesimoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, kentte hizmetlerin hızla devam ettiğini söyledi.

'Fevzi Çakmak Bulvarı' ve 'Meydan Düzenlemesi' projelerine yoğunlaştıklarını ifade eden Kesimoğlu, vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek için çalıştıklarını belirtti.

Fevzi Çakmak Bulvarı ile Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlemeler yapılacağını anlatan Kesimoğlu, altyapı ve üstyapısıyla örnek bir cadde ve meydan yapmak istediklerini kaydetti.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda zemin etüt çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Kesimoğlu, şunları aktardı:

'Meydanda düzenleme çalışması yapacağız. Zemin etüt çalışmaları sürüyor. Beklediğimiz emsal çıkarsa altına iki kat otopark yapacağız. Yaklaşık 11 bin metrekare bir alan var. Bu alanda otopark yapabilirsek, o bölgenin bütün ihtiyaçlarına cevap vermiş olacağız. Meydanda çeşitli rölyefler oturma grupları, kent mobilyalarının yer aldığı alanlar olacak. Kırklareli, daha yaşanılabilir, modern ve çağdaş bir kent olacak.'

'Öte yandan Fevzi Çakmak Bulvarı başka bir sorun haline geldi. Araç parkı ve düzeni bakımından son derece problemli.' diyen Kesimoğlu, şöyle devam etti:

'Bu konuda projemizi bitirdik ve ihalesini gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda çalışmalara başlayarak Fevzi Çakmak Bulvarı'nı 4 ay içinde en çağdaş bir görüntüye kavuşturacağız. Geçici araç parklarının yapılabileceği cepler yapacağız. Trafik akışı yapılacak alanı olacak. Geri kalan alanı ise karşılıklı kaldırımlara pay edeceğiz. Yağmur suyu gideri, tabelası, ışıklandırması ve ağacıyla güzel bir görüntüye kavuşacak.'

Vatandaşlara hizmet edebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kesimoğlu, ayrıca ana arterlerde asfaltlama çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Kırklareli Belediyesi tarihinde bir yılda gerçekleştirilen en büyük asfaltlama çalışmalarına başladıklarına dikkat çeken Kesimoğlu, 29 futbol sahası büyüklüğünde 40 bin ton asfaltlama çalışması, kilit parke taş ve kaldırım düzenlemesi çalışmalarının da yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: AA