'Bir Başka Edirne - Mişon Efendi'nin Mektubu' Kitabı Tanıtıldı

Mişon Efendi'nin Mektubu' adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen tanıtımda, 'Bir Başka Edirne - Mişon Efendi'nin Mektubu' kitabını referans kitap olarak göstererek, böyle bir referans kitabın Edirne'nin kültür hayatına katılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Kitabın, kentin geçmişine ışık tuttuğunu anlatan Gürkan, 'Tekinbaş tarafından kaleme alınan kitap belediyemiz kültür yayınları tarafından yayımlandı. Onun Edirne'yle ilgili bilgileri ve tecrübeleri bizim için yol gösterici olmuştur. Biz de onun bu bilgilerini gelecek kuşaklara aktarmak istedik. Kent kimliğini oluşturan kültürü, yaşam biçimini geleceğe miras bırakmak istiyorsanız bunun en sağlam yolu bunu bir yayın haline getirerek kitap olarak basmaktır. Hem insanlığın ortak bir malı olur hem de şehrimizdeki insanlar da bundan faydalanır.' diye konuştu.

Musevilerin Edirne'ye göçünden itibaren kente büyük katkıları olduğunu hatırlatan Gürkan, 'Gerek yaşam kültürleri, medeniyetleri ile Museviler, kentimizin kültürel ve ticari açıdan gelişmesine önemli katkılar sağlamışlardır.' dedi.

Edirne'nin yaşayan hafızalarından biri olan Tekin Sayınbaş ise kitabın basımına destek veren Belediye Başkanı Gürkan'a teşekkür etti.

Kitapta Edirneli Musevilerin hayatlarından kesitler bulunduğunu belirten Sayınbaş, 'Kitapta canlı misaller göreceksiniz. Gölgeleri henüz kaybolmuş bir çok kişinin anılarını göreceksiniz, sözlerini işiteceksiniz ve bu sözlerin ardında göz ardı edilmeyecek kıssalar göreceksiniz.' diye konuştu.

Kaynak: AA