Kılıçdaroğlu, PKK sözcülüğü yapan kanallara sahip çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu, PKK sözcülüğü yapan Hayatın Sesi ve İMC TV gibi kanalların kapatılmasına karşı çıktı.

Kılıçdaroğlu, PKK sözcülüğü yapan kanallara sahip çıktı
Kılıçdaroğlu, PKK sözcülüğü yapan kanallara sahip çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere hitap etti. Gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, bazı televizyonların OHAL kapsamında kapatılmasına da değindi.

Kılıçdaroğlu, 'Medyanın özgürlüğünü sonuna kadar korumamız lazım. İMC TV'yi kapatıyorsunuz. Niçin? Mahkeme kararı mı var?' diyerek terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yapan kanalların kapatılmasına karşı olduğunu duyurdu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'Bir, CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Her işçimiz işinin başında çalışacak. İki, 1998'den beri 3 bin 300 geçici işçi çalışıyor şeker fabrikalarında. Onlara sözüm söz, CHP iktidarında 1998'den bu yana kadro bekleyen işçimize kadro vereceğiz.

Kadrolu, sendikalı çalışacaklar. Üç, şeker pancarı üretimine sonuna kadar destek vereceğiz. Üniversiteler açıldı, bir kısmı açılıyor. Ama çocuklarını üniversiteye gönderen anne ve babalar yurt sorunuyla yine karşı karşıyalar.

14 yıldır yurt sorununu çözemediler. Şimdi kıyameti koparıyorlar, vay senin çocuğun cemaat yurdunda kaldı. Memur oldu, hâkim oldu, savcı oldu, neden o yurtta kaldın diye atıyorlar.

'BİR YILDA YAPMAZSAM BAŞBAKANLIĞIMDA SİYASETİ BIRAKACAĞIM'

CHP iktidarında yurt sorunu en geç bir yıl içinde çözülecek. 14 yılda yapamadılar, bir yılda yapmazsam başbakanlığımda siyaseti bırakacağım.