TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:'İstiklal Harbi'nde vatan savunması için Polatlı ne ise 15 Temmuz'da ülke savunması için Kazan odur'.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 'İstiklal Harbi'nde vatan savunması için Polatlı ne ise 15 Temmuz'da ülke savunması için Kazan odur.' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, OHAL sürecinde yaşanan mağduriyetlere ilişkin konuşmasında, Türkiye'nin 15 Temmuz akşamında büyük bir ihanet girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Darbe girişimine ilişkin birçok sorunun ise cevabının verilemediğini dile getiren Bozkurt, iktidara oyla gelindiğini, ama iktidarda ancak hukuki meşruiyetle oturulduğunu söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkmenistan Ulusal Günü ve İki Ülke Arasındaki İlişkiler konulu konuşmasında, tek millet ve iki devlet olarak ifade ettiği Türkiye ve Türkmenistan'ın arasındaki ilişkilerde daima kardeşlik bilincinin etkili olduğunu vurguladı.

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Siirt’in kaybedilen inanç turizmi değerleri ile ilgili konuşmasında, geçmişte Veysel Karani'ye verilmiş olan Hırka-i Şerif'in, yeniden Siirt'e getirilmesini istediklerini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Van depreminin 5. yılına girildiğini anımsatarak, 238 depremzedeye verilen kalıcı statülü iş sözünün yerine getirilmediğini savundu ve bu konuda duyarlı olunmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Van'da meydana gelen depremlerin ardından hükümetin sorumluluklarını yerine getiremediğini ve depremin yaralarının hala sarılamadığını ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Van'da yaşanan depremlerin 5. yılına girildiğini hatırlatarak, olası bir İstanbul depremi konusunun da ciddiyetle ele alınması gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Kazan ilçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesine ilişkin kanun teklifinin bugün Meclis'te görüşüleceğini anımsatarak, 'İstiklal Harbi'nde vatan savunması için Polatlı ne ise 15 Temmuz'da ülke savunması için Kazan odur.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA