'İstanbul'da Pazar Konserleri'

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Kamuran Akkor, 'Sev yeter', 'Söyleyemem derdimi', 'Benzemez kimse sana' gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 'İstanbul’da Pazar Konserleri'nde Kamuran Akkor müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde konuşan Akkor, bugün burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, 'Pazar Konserleri kuşağında bizleri sizlerle buluşturan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a ve de Kültür Daire Başkanlığına teşekkür etmek istiyorum. Çok heyecanlıyım. Hepiniz hoş geldiniz. Saygılar, sevgiler sunuyorum.' dedi.

Konserde Akkor, 'Rüya Gibi Uçan Yıllar', 'Söyleyemem Derdimi', 'Biz Ayrıldık Diyemedim', 'Sev Yeter', 'Benzemez Kimse Sana' ve 'Ateşe Attın Beni' gibi sevilen parçaları seslendirdi.

-Kamuran Akkor

Kamuran Akkor, 1947 yılında İstanbul'da doğdu. 1968 yılından başlayarak, Sezen Cumhur Önal'ın sözlerini yazdığı 'Aşk Eski Bir Yalan', 'Kime Niyet Kime Kısmet', 'Seni Beklerim Öptüğün Yerde' ve 'Reyhan' şarkılarının yer aldığı 45'lik plaklarıyla ülke çapında üne kavuştu.

Dönemin en çok dinlenen şarkısı “Reyhan” ile 'Altın Plak' aldı. Yeni şarkıları hızla müzikseverlerle buluşturmaya devam etti. Orhan Gencebay’ın şarkısı “Bir Teselli Ver” ile ilk 'Altın Taç' ödülüne layık görüldü.

Sonraki yıllarda pop müziğini bırakarak klasik Türk müziği yorumculuğu yapmaya başladı. Klasik Türk Sanat Müziği okumaya karar vererek İstanbul Belediye Konservatuarı’na giren Akkor, “Mavi boncuk”, “Sev yeter”, “Anadan ayrı” ve pek çok akılda kalan şarkılarıyla günümüze kadar başarıyla geldi. Türk Sanat Müziği assolisti olarak müzik kariyerine devam eden Akkor, 2002 yılında kendi ismiyle Türk Sanat Müziği Korosu kurdu ve uzun yıllar konser, televizyon ve radyo programlarına katıldı. Henüz yayınlanmamış 10 tane bestesi olan sanatçı bu parçaları konserlerinde seslendiriyor.
Kaynak: AA