4. Yalova Subaşı Kivi Festivali

Subaşı beldesindeki festival bu yıl '15 Temmuz şehitleri' anısına düzenlendi.

Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı beldesinde, bu yıl 4'üncüsü organize edilen Yalova Subaşı Kivi Festivali, bu yıl '15 Temmuz Şehitlerine' adandı.

Vali Tuğba Yılmaz, Subaşı Belediyesi Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen festivalde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki kivinin üretiminin yarısının gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kivinin Yalova'da daha çok üretilmesi için çaba göstereceklerini vurgulayan Yılmaz, 'Son 15 yılda ülkemizde çok ciddi gelişmeler var. Yüzde 50'ye yakın kivi üretiminin ilimizde olması çok iyi. İnşallah bu konuda her yıl daha fazla gelişeceğiz. Bu yılki festival 15 Temmuz Şehitleri anısına organize edildi. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.' diye konuştu.

Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Tunalı da 27 yıldır Subaşı'nda kivi üretiminin yapıldığını belirterek bu yıl bölgede 20 bin ton hasat beklediklerini bildirdi.

Anadolu Kalkınma Vakfının kivi üretimi için ciddi destek verdiğini hatırlatan Tunalı, 'İlçemizde 300 yakın kivi üreticisi bulunmakta. Festivalimizin düzenlenmesinde İl Genel Meclisimiz ve Subaşı beldesi çok ciddi destek verdi. Bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz festivali 15 Temmuz Şehitleri anısına yaptık. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına da sabırlar dilerim.' ifadelerini kullandı.

Subaşı Beledi̇ye Başkanı Volkan Yılmaz da ilçelerinden tüm Türkiye'ye kivi gönderildiğini, bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Yılmaz, Osmangazi Köprüsü'nün ilçede üretilen kivinin pazarlara daha rahat ulaşmasını sağlayacağını vurguladı.

Festivale Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Konuşmalardan sonra festival meşalesi yakıldı.

Öte yandan festivalde en iyi kivi bahçesi sahipleri belirlendi. Üreticilerden Mahmut Fidan birinci, Halil Altan ikinci, İbrahim Çelik üçüncü oldu.
Kaynak: AA