'2. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'

Gemik Belediyesinin Gemlik Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleriyle organize ettiği festival, başladı.

Gemik Belediyesinin Gemlik Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleriyle organize ettiği, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali' başladı.

Festival kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, bir bulvara ve parka verildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihinin birçok badireler atlattığını söyledi. Tarihin Türk milletinin zor zamanlardan bugüne nasıl ulaştığını aktardığını belirten Altıntaş, 'Türkiye'nin geleceğinde önemli bir yerin sahibi olan Ömer Halisdemir'in parkının açılışındayız. Türkiye, çok büyük ve zor bir sınavdan geçti. Bugünlere gelmemizi sağlayan kahramanları bir kez daha huzurunuzda yad ediyor, ailelerine bağ sağlığı diliyorum.' diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da şehitleri hem gönülde hem de şehrin en güzel yerinde yaşattıklarını ifade ederek, 'Şehitler, aziz vatanı korumak için canlarını seve seve feda etti. Bize düşen de şehitlerimize sahip çıkmaktır.' dedi.

Konuşmaların ardından parkın ve bulvarın açılışı yapıldı. Daha sonra ilçede yaşayan şehit ailelerine plaket takdim edildi.

Festival, 23 Ekim Pazar günü sona erecek.
Kaynak: AA