'Üniversitelerde Kalite Ve Akreditasyon' Konferansı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Üniversitelerde Kalite ve Akreditasyon" konulu konferans verdi.

Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon'da düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Elmas, kalite süreçlerinin dünyadaki değişimi yönetme sistemi olduğunu söyledi.

İnsanları en fazla yoran şeyin bir yerlerden sürekli bilgi, belge toplamak olduğunun ve bir süre sonra insanların bu işten sıkılmaya başladığının altını çizen Elmas, şöyle konuştu:

"İnsanlarımız aynı şeyi üç dört kez yapmaya meyilli değil. Bugün yükseköğretimde en çok konuşulan şey, yükseköğretimin mevcut revizyonlarla düzelecek halde olmadığı. Artık öğrenciler mezun olduktan sonra tek bir iş yapmak istemiyor, mezun olduğu bölümden memnun kalmayınca başka meslekleri yapmak istiyor. Bizim de tek bir meslek alanına öğrenci yetiştirmek yerine her alanda yetkin olabilecek öğrenciler yetiştirmemiz lazım. Günümüzde eğitimdeki temel felsefe, sanayi öncesi döneme gidiyor ama teknoloji de günümüzden öteye gidiyor. Mantalite eskiye doğru gidiyor ama bilgi ve teknoloji çağı tam tersi yönde gidiyor. Dolayısıyla biz bilgi ve teknoloji alanında yetkin öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz."

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da kalitenin son yıllarda üniversitelerde en fazla telaffuz edilen ve önem verilen konu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin üniversite öğrenci sayıları, programları, fakülteleri ve bölümleri bazında niceliksel anlamda bir doyum noktasında olduğunu ve farklılaşmanın ise eğitim öğretimde ve idari hizmetlerdeki kalite ile olacağının görüldüğünü anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Her düzeydeki kurum, kalitesini daha da artırmaya çalışıyor. Kalite derken hem ulusal hem de uluslararası alanlarda rekabet edebilecek insan gücünü yetiştirmek akla geliyor. Biz Kırıkkale Üniversitesi olarak bu alanda önemli çalışmalar yaptık. Gerek teşvik gerekse kalite yönetimi alanında çalışmalarımız var ve bu çalışmalar devam edecek. Bugün sizleri iyi bir örnekle buluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Çünkü misafirimiz olan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın liderliğindeki Sakarya Üniversitesi önemli atılımlar yaptı. Kendisine bizi kırmayıp, tecrübelerini bizimle paylaşmak üzere geldiği için teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA